• Načítám...
>

Czech Photo Centre ukazuje neotřelé fotografie

  • 4. srpna 2018,
  • 10:24,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Galerie Czech Photo Centre v Nových Butovicích zachycuje život kolem nás na fotografiích, které pořídili jak profesionálové, tak i zapálení amatéři. Výstavy jsou určené pro širokou veřejnost. Pod vedením zkušených lektorů se mohou zájemci naučit i základy fotografování.

Reklama

Fotografie zachycující neotřelým způsobem život kolem nás v běžných i netradičních souvislostech. Takový dojem zanechává v návštěvnících Galerie Czech Photo Centre v Nových Butovicích. Výstava prezentuje zajímavý mix snímků zachycené profesionály, ale i amatérskými nadšenci.

"Gró toho je navštívit výstavu a prohlédnout si fotografie. To je pro nás ale málo. My se snažíme zde mít toho daleko víc. Ke každé výstavě je doprovodný program. Máme zde komentované prohlídky, máme zde autorské prezentace," řekla Veronika Souralová, ředitelka Czech Photo Centre.

Galerie nenabízí jen zajímavé výstavy. Zájemci zde mohou získat i základní fotografické dovednosti.

"Hlavně zde máme kurz s renomovanou fotografkou Štěpánkou Stein, kde probíhá semestrální studium pro vážné zájemce o fotografii různých věkových kategorií. Na závěr svého kurzu mají u nás výstavu," řekla Veronika Souralová.

Galerie reflektuje i nové trendy a směry. V současné době se věnuje i snímkům, které byly zachyceny na mobilní telefony.

"Je obrovské množství lidí, kteří fotografují. Je tam i mnoho zbytečných fotek, které by vůbec pořízeny být neměly, nicméně i z toho může vzniknout kvalitní fotografie," řekla Veronika Souralová.

Pro návštěvníky je například připravena výstava zaměřená na události odehrávající se v roce 1968.

"Je to výročí, které hodně lidí ovlivňuje, mnoho lidí ho zažilo a myslím si, že je to důležité připomínat mladé generaci, která to moc neví," řekla Veronika Souralová.

Galerie Czech Photo Centre je otevřena pro veřejnost každý den kromě pondělí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu