• Načítám...
>

Mladí hasiči i letos vyrazili na příměstský tábor

  • 17. července 2023,
  • 15:19,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Dvanáctý ročník příměstského tábora dobrovolných hasičů z Prahy 1 je každoročně očekávaným a vždy velmi rychle obsazeným táborem. Děti se během pěti dnů naučí formou hry, jak se zachovat v případě nebezpečí a základy hasičské práce.

Reklama

Uniformy, kázeň, práce v týmu, ale i zábava a nezapomenutelné zážitky. Řeč je o letním hasičském táboru v samém srdci metropole.

,,Letos je to už 12. ročník letního příměstského tábora zde na jednom z nejkrásnějších míst hlavního města Prahy - na Loretě na Hradčanech. Tento tábor je díky našim hasičům z Prahy 1, proto bych jim hrozně moc chtěl poděkovat," řekl radní první městské části David Bodeček (Nezávislý).

Oblíbený příměstský tábor totiž hasiči Prahy 1 pořádají ve svém osobním volnu. Jejich dobrovolná činnost tak plní sny mnoha dětí.

,,Děti se u nás naučí spoustu dovedností, naučí se základy hasičiny, naučíme je zacházet s naší technikou, kterou máme a v neposlední řadě třeba i plavat. Máme zde požární nádrž, kde probíhá výcvik a už se nám za těch 12 let podařilo naučit plavat, já bych řekl, minimálně dvě desítky dětí," řekl člen jednotky sboru dobrovolných hasičů Jan Čihák.

Tábor probíhá každoročně pouze ve dvou turnusech a ty jsou téměř pokaždé v rekordním čase beznadějně obsazené.

,,V podstatě v tom průběhu toho turnusu se děti naučí, zaprvé, pracovat v týmu, to si myslíme, že je nejdůležitější, protože ti lidé to neumí. Oni mimo to, že budou pracovat v týmu, se musí naučit základy hasičiny, to znamená, co se používá k hašení, jak se chovat organizovaně, mají výcvik na vodě, což je opravdu v rámci Prahy vzácnost, máme tady požární nádrž, kde je možné to využít a pod dohledem instruktorů, ti, co umí plavat, se můžou naučit, jak zachraňovat lidi ve vodě," řekl Vladimír Kryštof - starosta SDH Praha 1.

"Děti budou reprezentovat hasiče Prahy 1, věřím tomu, že tady vzniknou nová přátelství a za to moc děkuji hasičům Prahy 1, ale zároveň i ostatním složkám, které se podílí na tomto táboře," řekl David Bodeček (Nezávislý) - radní MČ Praha 1.

Za úspěšnost tábora mluví i to, že hasiči i přes přísnou táborovou kázeň dokáží děti pro práci ve sboru nadchnout. Řada někdejších táborníků dnes totiž skutečně slouží ve sborech dobrovolných hasičů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu