V McDonald's otevřeli novou restauraci u Stehelčevsi

  • 1. února 2024,
  • 17:48

V McDonald's otevřeli svou největší originální restauraci v České republice. Nově si mohou menu užít návštěvníci Stehelčevsi na cestě z Prahy do Slaného a dál. Restaurace je v moderním designu, který je zatím v Česku k vidění poprvé. Nají se tu až stovky lidí.

Reklama

Kafíčko a něco na zub, snídaně nebo pořádný oběd. To vše v chutích a barvách McDonaldu si mohou lidé nově dopřát i na dálnici ve směru od Prahy na Slaný a dál. Na sjezdu do Stehelčevsi totiž značka otevřela zbrusu novou restauraci se vším, co dnes Mekáč běžně nabízí.

„Nabízíme plnou nabídku, je tady McCafé, jsou tady samozřejmě snídaně, plná obědová a večeřová nabídka, jsou tady dvě drive cesty, to je proto, když sem někdo přijede na drive, tak aby nečekal, tak máme dvě pozice, kde se dá objednat. Samozřejmostí je donáška jídla ke stolu,“ řekl Pavel Franc, franšízant McDonald's.

Restaurace navíc nabízí velké prostory v designu s názvem Cube. Ten je v České republice novinkou. Jak už název napovídá, Cube moderním způsobem těží z tvaru kostky. V novém prostoru se nají několik set lidí.

„Má zhruba 240 míst, z toho 132 je vnitřních míst, 104 venkovních, to znamená, že je to originálně největší restaurace v České republice postavená, samozřejmě jsou restaurace stejné velikosti nebo větší, ale ty byly dostavované,“ řekl Pavel Franc, franšízant McDonald's.

Značka McDonald’s otevírala v minulých letech jednu až dvě restaurace ročně. Letos a v následujících letech nicméně síť restaurací plánuje šlápnout do pedálů a poboček by mělo přibývat více. Například i v menších městech.

„Naši zákazníci se mohou těšit na vyšší jednotky restaurací McDonald´s, které budeme otevírat ročně, zároveň jdeme do menších měst, do menších lokalit, kde samozřejmě ale víme, kde ta poptávka po McDonaldu je a samozřejmě nadále zůstává, že chceme otevírat restaurace McDonald´s na důležitých tepnách na dálnicích,“ řekl Tomáš Tyler, Impact Director McDonald's.

A mění se i přístup k odpadovému hospodářství a k životnímu prostředí. Například do roku 2025 plánují v McDonaldu odstranit všechny plasty, které poskytují v rámci jednorázového nádobí.

„První to samozřejmě byla brčka, nyní jsme přišli s další novinkou, že ve chvíli, kdy si zákazník objedná jakýkoliv nápoj pro dine in, to znamená tady v restauraci, tak ho dostane bez víčka a ve chvíli, kdy chce s tím nápojem odejít, tak samozřejmě požádá obsluhu a ta mu to víčko vydá,“ řekl Tomáš Tyler, Impact Director McDonald's.

Plastová víčka nahradí ta z papírové směsi. Jen tímto malým krokem ušetří síť osmdesát tun plastu ročně v rámci České republiky. Aktuálně u nás funguje sto dvacet restaurací značky McDonald´s.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu