• Načítám...
>

Antifetfest bude mít už třinácté pokračování

  • 17. ledna 2019,
  • 20:55,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

I letos proběhne Antifetfest - Soutěž filmů žáků základních a středních škol, které spojuje téma rizikového chování. Filmová soutěž nemá jen edukativní charakter, ale studenti se naučí i vzájemné spolupráci.

Reklama

Už potřinácté se letos uskuteční Antifetfest. Soutěžní festival amatérských filmů s tématikou rizikového chování. Soutěž je určena pro žáky základních a středních škol.

"Děti ze začátku točily hodně o problematice týkající se drog, postupem let se ta problematika mění, objevuje se tam alkohol, mezivrstevnické vztahy, agrese, šikana, kyberšikana, problémy v rodině," řekl Lukáš Mejsnar, vedoucí odboru sociálních věcí MČ Praha 12.

Od roku 2008 má soutěž celopražský charakter a v minulém roce se dokonce rozšířila za hranice hlavního města.

"Je to součástí preventivních programů. Napomáhá to k tomu, že ty děti o těch tématech hovoří, jsou schopny o tom diskutovat i v rámci školy a třídy, není to jen o té jedné skupině, která ten film točí. Ty filmy potom mohou sloužit edukativně ve školách, nízkoprahových klubech a podobných zařízeních," řekl Lukáš Mejsnar.

Už po několikáté se do Antifetfestu zapojí i Základní škola Profesora Švejcara. Právě tato škola ve dvou předchozích ročnících triumfovala.

"Já jsem se třídou několikrát natáčel a vždy je to velice příjemná věc, protože se ta skupinka - děti a učitel poznají z jiné stránky, než je běžná výuka," řekl Ondřej Lněnička, ředitel ZŠ profesora Švejcara.

Podle ředitele školy navíc nemá soutěž jen edukativní charakter, ale společná tvorba stmeluje i kolektiv.

"Budují týmovost mezi sebou, protože musí velmi dlouho a velmi intenzivně spolupracovat. Natočit takový film není nic snadného, zabere to spoustu času, energie a samozřejmě je to pro ně benefitní v celé řadě dalších věcí," řekl Ondřej Lněnička.

Děti a studenti mohou soutěžní snímky do letošního Antifetfestu zasílat až do konce března. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu