• Načítám...
>

Na pálení čarodějnic v Praze 13 přilétl i čaroděj

  • 1. května 2024,
  • 19:50,
  • PRAHA 13,
  • Ladislav Jakub

Centrální park

Reklama

Pálení čarodějnic v Centrálním parku v Praze 13 se letos muselo obejít bez vatry. Kvůli silnému větru to nedoporučovali hasiči. Přesto si tradiční akci i bez ohně užily tisíce návštěvníků, malých i velkých, nejmladších i nejstarších. 

"Je sucho, zároveň bylo hlášeno, že je větrno a hydrometeorologický ústav vydal nařízení, že se nemají dělat ohně a to my respektujeme. Pořádáme to jako radnice a nesnažíme se tak najít žádnou skulinku," řekl televizi Praha starosta Městské části Praha 13 David Vodrážka.

I bez ohně se na Třináctku sletělo mnoho malých i velkých čarodějnic. A letos dokonce i čarodějové. Všichni se pak společně sešli na pódiu. 

"Většinou, když se řekne čarodějnice, tak jsou to děvčata. Ale já třeba obdivuji, když přijdou kluci. Teď tu třeba byl kluk v pubertálním věku, přišel namaskovaný a bylo to úžasné. Zkrátka když na Třináctku přijde nějaká čarodějnice nebo čaroděj, tak vyhraje každý," zdůraznil David Vodrážka. 

A soutěží bylo hned několik. 

"My už pravidelně děláme soutěž o nejkrásnější čarodějnici předškolního věku, o čarodějnici školního věku a potom i o čarodějnici z řad rodičů. To se docela osvědčilo a letos máme také soutěž o nejkrásnější čarodějnický nos. Ale hlavně je to o tom, že se tady v Centrálním parku Prahy 13 můžeme zjara vždycky potkat. Potká se ten, kdo má zájem si popovídat. A byť má Praha 13 skoro 70 tisíc lidí, tak já vždycky říkám, že jsme v dobrém smyslu slova spíš vesnice," dodal starosta Prahy 13. 

Návštěvníci této strašidelné události si posledního dubna opět užívali klasických dobrot, které připravili stánkaři a děti se mohly svézt na různých atrakcích. Za čarodějnicemi se sjely i hudební hvězdy. Zazpíval například zpěvák, bavič a moderátor Vláďa Hron. Centrální park Prahy 13 je velmi oblíbeným místem sloužícím k odpočinku a relaxaci. A kromě čarodějnických a prvomájových oslav se tu koná řada akcí v průběhu celého roku.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu