• Načítám...
>

Praha 14 schválila rozpočet městské části na rok 2024

  • 13. března 2024,
  • 23:13,
  • PRAHA 14,
  • Kristýna Svobodová

Radnice Prahy 14 bude v roce 2024 hospodařit s příjmy 403, 4 milionu korun a výdaji 652, 2 milionu. Do investičních projektů plánuje dát letos radnice téměř 270 milionů korun.

Reklama

Radnice Prahy 14 bude letos hospodařit s příjmy přes 403 milionů korun a výdaji zhruba 652 milionů. To je u příjmů meziročně víc a u výdajů naopak méně. Rozdíl Čtrnáctka pokryje z vlastních a částečně cizích zdrojů.

"Zdroje jsou úspory z předchozích let a cizí zdroje částečně zapojen kontokorent. Samozřejmě neplánujeme, že by se ten kontokorent nebo ta finanční částka čerpala, ale opravdu to máme použito jen na krytí finančních prostředků," řekla Mária Ševčíková (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 14.

Praha 14 byla téměř do poloviny března v rozpočtovém provizoriu. Radnice totiž od loňského prosince čekala na schválení rozpočtu Prahy. Finanční plán mohou totiž městské části schvalovat až po hlavním městě. Na investice pak letos Čtrnáctka plánuje vydat bezmála 270 milionů korun.

"Největší investiční akce nám tvoří dvě investiční akce, výstavba polyfunkčního domu na Černém Mostě, kterou jsme započali už minulý rok a bude se přelívat až do roku 2025 a druhou největší investiční akci máme na rekonstrukci a na stavbu domova seniorů Bojčenkova," řekla Mária Ševčíková (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 14.

Část investic chce pak radnice směřovat také do škol.

"Například projektová dokumentace, kterou chceme připravit na gastro a rekonstrukci kuchyně na mateřince Šebelova a na mateřince Kostlivého, pak bude velká investiční akce do opravy zařízení na Základní škole Šimanovská, pak je další rekonstrukce multikulturního sálu na Základní škole Chvaletická," řekla Mária Ševčíková (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 14.

Některé projekty pak městská část plánuje financovat ze zdrojů mimo rozpočet radnice.

"Budeme chtít podat dva projekty do Integrovaného regionálního operačního programu, které spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj a tím je Centrální park blíž metra Rajská zahrada a druhým je vybudování nového parku nad pískovnou, pracovně nazývaný Bílý kůň na Hutích," řekla Mária Ševčíková (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 14.

V rámci revitalizace parku na Hutích by pak radnice chtěla pro veřejnost také zpřístupnit podzemní pískovcové jeskyně, které se nachází pod travnatou plochou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu