• Načítám...
>

Mikuláš s čertem a andělem dorazili do Prahy 17

  • 6. prosince 2021,
  • 10:58,
  • PRAHA 17,
  • Dagmar Kopečková

Do Prahy 17 zavítali Mikuláš, čert a anděl. Akce se konala v zahradě Lidové cestovní agentury, kde děti čekalo velké množství zábavy. Kdo prošel peklem bez újmy, mohl přistoupit k samotnému Mikuláši, kde si za básničku nebo písničku vysloužil i nadílku.

Reklama

Velkou radost, ale také lehkou dávku strachu zažily děti v Praze 17. Navštívit je totiž přišli Mikuláš, čert a anděl. Akci s názvem Mikulášské radovánky uspořádal za pomoci městské části spolek Společnost pro obnovu řepských tradic. Akce je každoročně pořádána v prostorách Sokolovny Řepy. Kvůli vládním opatřením ji však organizátoři přesunuli do zahrady Lidové cestovní agentury.

"Jak děti uhlídáte, aby se mezi sebou nehemžily, to by asi nešlo. Tak jsme se rozhodli, že to uděláme tady na vzduchu. Je potřeba zlehčit dobu. Dělat to, i když je doba taková, jaká je. To je takový cíl a v podstatě tady jsou všechno lidé, kteří mají rádi lidi, takže je to pro lidi a je to dobrovolné," řekla Anna Baumová, předsedkyně spolku Společnost pro obnovu řepských tradic.

Děti jednotlivě přicházely do připraveného pekla, kde jim byly přečteny jejich hříchy. Taktéž je tam čekala i doprovodná zábava.

"Mají tam minisoutěž, házejí míček do kotle a namalovaly takové ty bazénové míčky. Tak na to namalovaly hlavičky čertů," řekla Anna Baumová, předsedkyně spolku Společnost pro obnovu řepských tradic.

V případě, že děti před čerty obstály, přesunuly se do nebe, kde na ně již čekali Mikuláš s andělem. A kdo je z trojice Mikuláš, čert a anděl u dětí nejoblíbenější?

anketa

"My bychom si ty děti chtěli odnést, ale zatím nebyly žádné pořádně zlobivé," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Čerti nakonec z Prahy 17 opravdu odcházeli s prázdnou. Děti si naopak z Mikulášských radovánek odnášely nejen dobroty, ale hlavně krásný zážitek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu