• Načítám...
>

Praha 2 pomáhá formou kroužkovného a pastelkovného

  • 16. srpna 2023,
  • 13:49,
  • PRAHA 2,
  • Veronika Kuželková

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem pomáhá těm nejpotřebnějším už přes 5 let. Za tu dobu pomohl ve více než 180 případech a potřebným přispěl částkou téměř 1,4 milionu korun. Praha 2 touto cestou pomáhá seniorům, zdravotně či sociálně handicapovaným osobám, samoživitelům a zkrátka všem, kteří to potřebují. Před prázdninami přišla nadace s nabídkou příspěvků na letní tábory, nyní s blížícím se začátkem nového školního roku přichází s další výzvou, o které se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Školní rok už je pomalu za dveřmi a pro mnohé rodiny může být finančně náročný jeho začátek. Jednorázové výdaje na pořízení školních potřeb a úhradu zájmových a sportovních kroužků mohou mnohé nízkopříjmové rodiny citelně zasáhnout. Přibývá také rodin, které s ohledem na rostoucí ceny nákup školních potřeb a pomůcek odkládají nebo své děti z kroužků odhlašují, protože si to zkrátka nemohou dovolit. 

"Z tohohle důvodu jsme se rozhodli, že rodinám, které tuto pomoc potřebují, nejenom samoživitelům, ale i nízkopříjmovým rodinám, bychom rádi nabídli právě pomoc v podobě příspěvku našeho Nadačního fondu Dvojka srdcem. Ty částky jsou rozděleny tak, že každý rodič nebo rodina si mohou požádat o příspěvek až ve výši 4000 korun,” řekla Lucie Pechová, místostarostka, MÚ Praha 2.

O příspěvek radnice na pořízení školní výbavy nebo úhradu zájmového kroužku si může až do konce září zažádat každý rodič, který má trvalé bydliště v Praze 2 nebo jehož dítě navštěvuje některou ze základních škol zřizovaných druhou městskou částí. Finanční příspěvky budou automaticky schváleny rodinám, které pobírají přídavek na dítě.

"Letos tuto výzvu vypisujeme již podruhé. Již v loňském roce byl právě o kroužkovné a pastelkovné velký zájem. V loňském roce jsme podpořili celkem 23 rodin částkou přes 119 000 korun. Čili chtěli bychom v tomto pokračovat i letos,” řekla Lucie Pechová, místostarostka, MÚ Praha 2.

Žádost o příspěvek i další informace naleznou občané přímo na webových stránkách nadačního fondu: https://dvojkasrdcem.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu