• Načítám...
>

Městská část Praha 2 má moderní úřad

  • 23. srpna 2023,
  • 15:30,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Úřad městské části Praha 2 na náměstí Míru je příkladem toho, jak má vypadat moderní úřad v praxi. Na zdokonalení svých služeb občasnům pracuje prakticky neustále. Jak? Na to jsme se ptali v naší reportáži.

Stáhnout video
Reklama

Budova radnice druhé městské části je tu pro své občany už přes sto let a leccos by tak mohla vyprávět. Přesto dnes ale patří k moderním úřadům. A to jak svým přístupem, tak i technologiemi, které místní obyvatelé mohou využívat. Uživatelsky příjemný je například elektronický portál životních událostí.

,,Na tomto portálu najdete veškeré služby, které úřad poskytuje, ať online nebo formou formuláře, že ho může poslat a řešit takhle na dálku. Asi nejlépe je na tom živnostenský úřad, ten máme vyřešený kompletně, potom životní události typu žádosti o byt a tak dále," řekl Michal Kopecký, tajemník MČ Praha 2.

 Praha 2 se tak snaží omezit nutnost osobní návštěvy úřadu. I kvůli tomu letos na jaře zprovoznil elektronickou platební bránu.

,,Zdokonalujeme webové služby, máme nové webové stránky, tak i s tím umožňujeme bezhotovostní platby, umožňujeme terminálové platby a jako poslední novinku máme poplatkový automat," doplnil Kopecký.

Ten má lidem umožnit vyhnout se frontám u pokladny a pohodlně zaplatit u automatu, a to jak bezhotovostně, tak i cash.

,,Jsou dva způsoby platby, buďto dostanete QR kód, který přiložíte, on se načte a vy zaplatíte ten poplatek a nebo máte variabilní symbol, takže zmáčknete variabilní symbol a znova se vám objeví částka, kterou máte zaplatit. Buďto zaplatíte bankovkami a nebo kartou," uvedl tajemník úřadu Prahy 2.

Kdo by si s platebním automatem přeci jen nevěděl rady, napoví mu jednoduchý návod. Při vstupu do radnice ale upoutá pozornost návštěvníků zeď s desítkami ocenění, která radnice získala v mnoha oblastech svého snažení.

,,Pokud bych měl vybrat jeden, který mě těší a nebo na který jsem hrdý opravdu nejvíc, tak je to Město pro byznys desetiletí," doplnil Kopecký.

Co se ale týká servisu, dvojkový městský úřad toho občanům nabízí mnoho. Za zmínku stojí i virtuální prohlídka úřadu, díky které se v budově nikdo neztratí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu