• Načítám...
>

Čarodějnice se opět slétly na Ladronce

  • 30. dubna 2024,
  • 22:23,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Už 18. ročník pálení čarodějnic se v parku Ladronka v Praze 6 se těšil velkému zájmu nejenom dětí, ale i dospělých. Tradiční svátek vítání jara nabídl i letos řadu soutěží, koncertů, ale například i sportovní aktivity a umělecké dílny. Pochopitelně tu nechyběla ani dobrá jídla tradiční české, ale i zahraniční kuchyně.

Reklama

Přestože letošní pálení čarodějnic v Praze omezil zákaz rozdělávání ohňů, městská část Praha 6 osmnáctiletou tradici v parku Ladronka nepřerušila. Pořadatelé totiž splnili bezpečnostní podmínky.

,,Tou první je přítomnost hasičů, máme dlouholetou spolupráci s hasiči Lysolají. Potom druhou podmínkou bylo nahlášení krajským hasičům, to jsme také splnili a potom zabezpečit, aby nemohlo v okolí nic chytit a to jsme ještě dneska rozšířili perimetr kolem hranice tak, aby opravdu nic nechytlo," řekl Libor Bezděk (STAN), předseda komise pro sport a volný čas MČ Praha 6.

Ladronku tak během odpoledne zaplnilo bezmála 15 tisíc lidí, kteří se na tradiční pálení čarodějnic přišli podívat. 

anketa

,,Proč jste přišli? Co se vám tady nejvíc líbilo?"

,,Ze srandy, kvůli dětem."

,,Je tady různá zábava pro děti a můžeme se sem trochu obléknout."

,,Atmosféra výborná, líbí se mi ty davy lidí, jak jsou natěšení, mají kostýmky."

Na akci pak nechyběl doprovodný program v čele s bohatou hudební scénou.

,,Pro děti tady máme kouzelnou stezku, máme tady také soutěž o nejhezčí masku a vystupovaly tady také kapely jako Maxim Turbulenc nebo teď za námi hraje Jakub Ondra nebo večer kapela UDG," doplnil Bezděk.

,,Já jsem sem chodil na čarodějnice jako malý a vždycky jsem poslouchal ty kapely, které hrály na hlavní stage a říkal jsem si, kdybych tady také mohl jednoho dne zahrát. A konečně se to povedlo, bylo to úplně úžasné. Jsme hrozně rádi, že jsme dostali takhle dobrý čas, když zapadalo sluníčko, krásné počasí, nakonec ani nefoukalo. Super," popisoval hudebník Jakub Ondra.

Jako každý rok pak byla vedle centrální vatry k dispozici malá ohniště, kde si lidé mohli po celé odpoledne opékat špekáčky a bavit se podle vlastního gusta.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu