• Načítám...
>

Benešovská nemocnice usadila druhý koridor

V Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov pokračuje stavba centrálního vstupního objektu a dostavba pětipatrového chirurgického pavilonu. Pracuje se dle harmonogramu a v současné době je hotová hrubá stavba. Všechny tři budovy teď propojuje nadzemní koridor, který v budoucnu usnadní transport pacientů z pavilonu chirurgie až do interního pavilonu.

Reklama

V Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově jeřáb usadil druhou část nadzemního koridoru. Ta teď propojila interní pavilon s nově vznikajícím objektem centrálního vstupu, který už je od června propojen podobným koridorem s budovou chirurgie.

,,Tímto se stává pavilonová nemocnice v Benešově nemocnicí multiblokového typu, což v sobě vlastně skrývá to, že pacient suchou nohou může přejít z jednoho místa až na konec," řekl Pavel Pavlík (ODS), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

,,Když si představíte třeba dítě po operaci kýly, my jsme ho v současné době museli přeložit do sanitky, výtahem, sanitkou přejet přes park, znovu výtahem na jednotku intenzivní péče dětského oddělení. Stejně tak pacienty na chirurgii, na CT, na rentgen museli sanitáři tlačit v těžkých podmínkách do kopce. Teďka vlastně přejedou suchou nohou s postelí, s lehátkem," popsal problematiku Roman Mrva, předseda představenstva Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov.

Druhý koridor, který dělníci pomocí výškového jeřábu usazovali asi 40 minut, měřil na délku 36 metrů a vážil 19 tun. Samotná váha ale ještě naroste až železná konstrukce dostane betonovou podlahu a skleněné stěny. Jeho usazení a celková manipulace mezi budovami pak byla náročnější než už prvního koridoru a chvílemi připomínala spíše hodinářskou práci.

,,Vlastně vy ten krček upevňujete technicky v tom centrálním vstupním pavilonu na pevné body, kdežto z boku toho interního pavilonu je připojení na takový trojnohý pilon, na kterém jsou vlastně patky, na kterých jsou šrouby, které se musí trefit a když si vezmete tu délku a to, že to je virtuálně v prostoru, tak to není nic snadného," vysvětlil Mrva.

,,My bychom do Vánoc letošního roku měli mít tu první etapu, což je v podstatě dostavba chirurgického pavilonu až do výše právě toho spojovacího krčku, měla by být hotová kolaudace a zprovoznění všech těch kapacit, které tam jsou, to znamená urgentní příjem, magnetická resonance a lůžkové části," řekl Pavel Pavlík (ODS), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Celý projekt by měl být hotový a zprovozněn zhruba do konce příštích letních prázdnin. Práce by Středočeský kraj měly vyjít na téměř 600 milionů korun, které si vypůjčil úvěrem od Evropské investiční banky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu