• Načítám...
>

Žáci v Milovicích se utkali na Sportovním dnu mládeže

Téměř sto žáků ze Základní školy Juventa v Milovicích se na školním hřišti utkalo v pěti sportovních disciplínách. Konalo se tady totiž Národní semifinále Sportovního dne mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni. Nejlepší hráči pak získali postupku do finále, které ještě letos proběhne v Kladně.

Reklama

Fotbal, florbal, házená, frisbee a tenis. Zdánlivě odlišné disciplíny, ve kterých se utkali žáci ze Základní školy Juventa ve středočeských Milovicích. Na rozlehlém venkovním hřišti se totiž uskutečnil Sportovní den mládeže s Tréninkovou akademií tenisty Jana Váni.

"Dnes se nacházíme v Milovicích na 16. zastávce v tomto ročníku Sportovního dne mládeže, vůbec poprvé jsme navštívili základní školu tady v Milovicích, což je Juventa ve spolupráci s městem a s panem ředitelem. Jsem rád, že paní místostarostka i pan ředitel jsou velcí sportovci a když jsem přišel s touto nabídkou, tak akci podpořili jak morálně, tak finančně," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

"V letošním roce zahajujeme řadu nových sportovních akcí, toto je jedna z nich, měli jsme tady i orientační závody, chystáme bikrosové závody, takže chceme, aby děti hodně sportovaly," řekla Kristýna Bukovská (bez PP) - místostarostka města Milovice.

Postupového finále na velký turnaj do Kladna se v Milovicích zúčastnilo bezmála 100 žáků. Ti své síly změřili nejdříve ve čtyřech aktivitách.

"Fotbal, florbal, házená, frisbee a úplně na konci pro ten nejlepší tým pak přibude ještě pátá aktivita, tenis, kde budeme hrát o nejlepšího hráče. Jeden hráč si domů odnese Double, vítěz týmové a individuální soutěže," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

anketa

"Co říkáš dnes na to odpoledne?"

"Jelikož nejsem ve škole, tak je to dobré. Ale já rád sportuji, takže je to dobré."

"Je to super, moc si to užívám."

"Který sport tě nejvíce bavil?"

"Fotbal."

"Líbí se mi, že to těm dětem umožňují."

Velké finále pak proběhne stejně jako v předchozích letech ve sportovní hale v Kladně. Nejlepší mladí sportovci tam změří síly 1. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu