• Načítám...
>

V Praze 17 předali vánoční dárky seniorům

  • 22. prosince 2021,
  • 15:45,
  • PRAHA 17,
  • Dagmar Kopečková

Vánoce oslavili i v Centru sociálně zdravotních služeb v Řepích. Kvůli epidemiologické situaci se setkání členů klubů seniorů konalo venku před vchodem do centra a posezení se zúčastnili i zástupci radnice Prahy 17. Nechybělo pochopitelně ani rozdávání dárků.

Reklama

Před budovou Centra sociálně zdravotních služeb v Řepích se uskutečnilo vánoční setkání členů klubů seniorů. Kvůli epidemiologické situaci byla akce přesunuta do venkovních prostor. 

"Tato setkávání probíhala vždy v prosinci v rámci klubu seniorů, kdy my jsme chodili za našimi seniory a strávili jsme s nimi vánoční čas nebo předvánoční čas, dostali od nás kytičku, zazpívali jsme si koledy, poseděli jsme a protože se letos nemůžeme takto sejít, tak jsme hledali alternativu, jak se aspoň na chviličku potkat v bezpečném prostředí. Tak nás napadlo udělat venkovní akci," řekla Monika Čermáková, ředitelka Centra sociálně zdravotních služeb. 

"Pro všechny, zejména pro ty seniory, kteří mají rodinu třeba někde dál a bydlí sami, tak je důležité se setkávat a pořád udržovat nějaký společenský život a proto jsme to setkání udělali takto," řekla Alena Kopejtková, starostka MČ Praha 17.

Akce se těšila velkému zájmu ze strany seniorů, kteří byli vděční, že se i přes provizorní podmínky mohou setkat.

anketa

V rámci setkání byly seniorům předány i drobné vánoční dary od městské části Praha 17, Centra sociálně zdravotních služeb a také od žáků ZŠ Jana Wericha. 

"Děti každý rok připravují dárky pro seniory a protože v letošním roce se s nimi nemohli setkat, tak jsme se rozhodli přijmout účast tady na té speciální akci a přinést dárky od dětí přímo sem seniorům. Jsou velmi různorodé ty dárky, ale hlavně jsou to dárky, které děti vlastnoručně vyráběly a troufám si říci, že jsou od srdce," řekla Zuzana Martinovská, ředitelka ZŠ Jana Wericha.

Centrum provozuje celkem 4 kluby seniorů, v rámci kterých se členové pravidelně setkávají. Největší z nich má více než 50 členů, ten nejmenší navštěvuje zhruba 10 seniorů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu