• Načítám...
>

Slánská nemocnice má nové chirurgické sály a urgent

Slánská nemocnice má nové chirurgické sály a zrekonstruovaný urgentní příjem. Změny se dočkala i čekárna, která má moderní vyvolávací systém a k dispozici je také plazmový sterilizátor, který nabízí momentálně asi nejlepší sterilizaci operačních nástrojů. Nové sály zároveň přinesou i větší zkapacitnění, takže nemocnice bude schopná ročně pomoci více pacientům, kteří nebudou muset na zákrok čekat tak dlouho.

Reklama

Nemocnice ve Slaném se může pochlubit novými chirurgickými sály a zrekonstruovaným urgentním příjmem.  Zprovozněna je i nová čekárna a k dispozici je také plazmový sterilizátor.

„To je asi nejmodernější možnost, jak sterilizovat nástroje. Je to náhrada toxického formaldehydu, který byl donedávna k tomuto účelu využíván,“ vysvětluje ředitel Nemocnice Slaný Štěpán Votoček.

Slánskou nemocnici dlouhodobě morálně i finančně podporuje Středočeský kraj v rámci dotačních titulů.

„Nemocnice ve Slaném je pravidelným příjemcem a žadatelem právě o tyto dotace. Já jsem nesmírně rád, že tato nemocnice je součástí celé sítě středočeských nemocnic a tady vidíme krásný rozvoj toho, jak lze úspěšně rekonstruovat zdravotnictví tak, aby odpovídalo 21. století,“ oceňuje náměstek hejtmanky Středočeského kraje Pavel Pavlík (ODS).

Moderní zařízení nabídne nejenom větší komfort pro pacienty nemocnice, ale bude také možné jich přijmout o něco více a tím zkrátit čekací lhůty na zákrok.

„Myslím si, že dobrá práce je i v tom, že je to pro pacienta daleko přívětivější a že například ta triáž, to znamená dělení pacientů podle různého stupně potřebnosti zdravotní péče, bude probíhat opravdu na jednom místě, velmi kompaktně, hned při ruce. Nejenom urgentní sál, ale i chirurgické sály a další jednotlivá oddělení jsou opravdu při ruce a pacient nemusí být nějak složitě převážen,“ uzavírá hejtmanka Středočeského kraje Petra Packová (STAN).

A i když se do nemocnice asi nikomu nechce, tak pokud by k tomu přeci jen došlo, díky novým chirurgickým sálům a modernímu urgentnímu příjmu bude stonání ve slánské nemocnici přeci jen příjemnější a srovnatelnější se standardem z velkých nemocnic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu