• Načítám...
>

Rekonstrukce skateparku v Lužinách jde do finiše

  • 5. října 2023,
  • 8:39,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Rekonstrukce 21 let starého skateparku v Lužinách je u konce. Moderní sportoviště prošlo posledním kontrolním dnem, kterého se zúčastnilo i vedení Prahy 13. Široké veřejnosti se slavnostně představí v polovině října.

Reklama

Rekonstrukce skateparku v Lužinách je téměř u konce. Stavba prošla posledním kontrolním dnem. Původní jedenadvacet let staré sportoviště bude modernější a díky novým technologiím k radosti místních obyvatel také tišší a bezpečnější.

"Jsou tam jiné dopadové plochy, čili hrozí menší možnosti zranění, zároveň třeba tady na tom hřišti jsou ty dopadové plochy dělány tak, aby se nenesl tolik hluk z dopadových ploch do okolních domů a do okolních bytů, takže se mění technologie, dále se mění i to, že ta hřiště jsou daleko bytelnější, než byla v minulosti," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Na projektu nového skateparku za zhruba 16 milionů korun se podílely firmy, které se realizací podobných hřišť zabývají po celém světe.

"Ten skatepark je rozdělen do dvou sekcí, nahoře tady nad námi je menší skejtová sekce s různými menšími překážkami, to je spíše pro ty technické skejťáky a potom tady dole, to už jsou větší věci, jsou tady nějaké funboxy, wallridy s různými grind boxy, velké rádiusy tady jsou, takže spíše pro takové větší věci, jako jsou kola, bruslaři a tak," Radomír Teichmann - zhotovitel a jednatel spol. Mystic Constructions.

Areál se veřejnosti zpřístupní v polovině října. Do té doby stěny skateparku oživí umělci.

"Aby to bylo pro co nejvíce lidí, takže pro skejťáky, bruslaře, pro koloběžkáře a pro bikery, takže jsem sem chtěl dát každého zástupce této skupiny. V pozadí jsou Lužiny, tyto paneláky, protože jsem to chtěl udělat pro místní lidi, aby si toho vážili, aby se s tím ztotožnili," řekl Radek Slabý - umělec.

Nejen ti si pak 16. října od půl třetí do pěti hodin odpoledne budou moci užít slavnostní otevření parku. Připravena tady bude volná exhibice vyznavačů in-line bruslí, kol a koloběžek se školičkou pro děti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu