Společnost McDonald's má v Praze novou restauraci

  • 8. března 2024,
  • 12:03

Když se 20. března roku 1992 otevřela v Československu první pobočka celosvětového řetězce s rychlým občerstvením McDonald’s, byla to velká událost. Za jediný den tehdy v restauraci v ulici Vodičkova na Václavském náměstí obsloužili asi 11 tisíc zákazníků. Od té doby obliba tohoto řetězce v Česku stále roste a aktuálně mají po celé zemi více než 100 poboček restaurací. Ta nejnovější se otevřela 28. února na rohu ulic Dlouhá a Revoluční. Vyniká speciálním designem i způsobem odbavování.

Reklama

Jeden z největších světových řetězců provozující rychlé občerstvení, společnost McDonald’s, otevřela v Praze další ze svých restaurací. Za novou provozovnou stojí úspěšný franšízant Michal Friedrich, pro kterého to je už jedenáctá pobočka sítě restaurací McDonald’s v Česku, z toho jich rovnou devět provozuje v Praze. Podrobnosti představil novinářům na tiskové konferenci už 27. února. Nová pobočka je pak pro zákazníky k dispozici od 28. února a najdou ji na rohu ulic Dlouhé a Revoluční. 

"Je to ikonické místo a vidíme v Praze v centru ještě veliký potenciál, takže jsme dlouho čekali, než se objeví prostor s takto krásnými dispozicemi a vůbec jsme nepochybovali a věříme tomu, že to bude úspěšná restaurace, takže se moc těšíme," řekl Michal Friedrich - franšízant restaurací McDonald’s.

Přípravy na provoz nebyly jednoduché, bylo totiž třeba myslet na to, že nová restaurace leží na mimořádně frekventovaném místě, kde se hojně vyskytují i turisté z celého světa. 

"Myslím, že se můžeme těšit na dlouhou provozní dobu a jinak máme zkušenosti s provozováním restaurací na Václavském náměstí, samozřejmě je to zákaznicky hojně navštěvované místo a myslím, že jsme na to připravení. Budeme rychlí a budeme poskytovat možnost objednávání přes mobil, tak já věřím, že to zvládneme," řekl Michal Friedrich - franšízant restaurací McDonald’s.

Restaurace se může pyšnit zcela speciálním designem s názvem Ray pojmenovaný po zakladateli celé společnosti McDonald’s Rayi Krocovi.

"To je jedna věc, druhá věc je ta, že tady máme speciální delivery dům pro zakázky, které se budou vyřizovat prostřednictvím delivery a celkově si myslím, že to je jedinečný prostor sám o sobě," řekl Michal Friedrich - franšízant restaurací McDonald’s.

Milan Friedrich strávil ve firmě 15 let na pozicích finančního nebo generálního ředitele. Pak se rozhodl, že McDonald’s požádá o to, aby se mohl stát franšízantem. A v tomto ohledu se mu daří skvěle a nová pobočka je toho jasným důkazem. Vedle toho, že má společnost v Praze novou restauraci, chystá také McDonald’s pro letošek hned několik novinek.

"Můžete se těšit na spoustu nových restaurací, protože posilujeme naši expanzní strategii, minulý rok jsme otevřeli 6 restaurací a tento rok tomu nebude jinak, možná to bude dokonce více než 6. Můžete se také těšit na spoustu nových limitek, teď momentálně probíhá spice limitka, můžete se také těšit na limitovanou edici burerů Maestro s Přemkem Forejtem," řekl Tomáš Myler - Impact Director společnosti McDonald’s.

Řetězec plánuje dále otevírat nové restaurace jak v Praze, tak dalších městech, včetně těch menších, které mají spádovou oblast do 20 tisíc obyvatel a v hledáčku jsou pochopitelně i dálnice, které jsou pro McDonald’s mimořádně zajímavé a zákazníci je rádi na svých cestách navštěvují. Přes všechny problémy, které gastro segment v loňském roce přinesl, se McDonald’s podařilo růst a zvýšit počet zákazníků o deset procent. Minulý rok v Česku ve svých pobočkách přivítali úctyhodných 50 milionů zákazníků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu