Fotovoltaiky od Nelumbo šetří spotřebu domácnosti

  • 3. dubna 2024,
  • 19:18

Nejlepší je taková energie, kterou vůbec nespotřebujeme. To ale nejde, a tak je třeba hledat takové řešení, kdy za energie budeme platit co nejméně. Toho docílíme tím, že se staneme soběstačnými a nezávislými. Společnost Nelumbo právě takováto řešení svým klientům nabízí. Zabývá se už více než 20 let obnovitelnými zdroji a domácnostem i objektům nabízí technologii fotovoltaických elektráren, tepelných čerpadel a dobíjecích stanic. Díky tomu jejich klienti energeticky výrazně ušetří a dokonce část úhrad za elektřinu dostávají od distributora zpátky.

Reklama

Společnost Nelumbo se už od roku 2004 zabývá obnovitelnými zdroji a nabízí optimální řešení pro domácnosti i objekty, pokud jde o fotovoltaické elektrárny, tepelná čerpadla a dobíjecí stanice. Prioritou pro Nelumbo je zákazník, který ušetří.

„Máme systém, který se jmenuje monitoring a tam monitorujeme veškeré věci, které se v tom objektu dějí skrze tu elektrickou energii. Vidíme, co se v tom domě děje a na základě toho jsme schopni udělat analýzu,“ řekl Vladimír Haška - předseda představenstva Nelumbo Energy.

Ve firmě přitom už ze své bohaté praxe ví, že solární elektrárna dokáže pokrýt od 70 do 85 procent ročních nákladů na elektřinu.

„Ideální u té solární elektrárny je, aby v noci se nic nezapínalo a veškerá spotřeba probíhala, pokud je to jen trochu možné, přes den. Takže tady vidíme, že ten klient to má ukázkové a že v noci nic velkého nespotřebovává, má tam konstantní spotřebu 400 – 500 wattů, což je pro rodinný dům takový standard,“ řekl Vladimír Haška - předseda představenstva Nelumbo Energy.

Jednou z mnoha spokojených zákaznic je i paní Drexlerová z Chomutovska.

„My jsme měli kotel na tuhá paliva, tak jsme teď tak na třetinových cenách nebo třetinových platbách, co jsme měli a na elektřinu nám teď jede celý dům plus moje dílna na keramiku,“ řekla Pavlína Drexlerová - spokojená uživatelka.

Jde o čisté, bezpečné a pohodlné řešení, kdy se vše ovládá prakticky přes displej. Největší přínosy jsou samozřejmě za slunečného počasí, elektrárna ale umí pracovat po celý rok a v praxi je to tak, že ty slunečně silnější měsíce dokáží energeticky „vydělat“ na ty slabší.

„Velikou výhodou bych řekla to, že občas, když vypadne proud z nějakého důvodu, tak ty baterie jsou schopny ještě utáhnout spotřebu toho domu po nějakou dobu,“ řekla Pavlína Drexlerová - spokojená uživatelka.

Paní Drexlerová spatřuje největší smysl v kombinaci fotovoltaiky a tepelného čerpadla.

„Tepelné čerpadlo samo o sobě má asi veliký odběr, ale tím, že my si elektrickou energii vyrábíme sami pomocí fotovoltaiky, tak tím máme velikou úsporu na teple, na energiích a na všem,“ řekla Pavlína Drexlerová - spokojená uživatelka.

Část pořizovacích nákladů zaplatí dotace a úsporu pocítíte na měsíčních zálohách i při celkovém ročním zúčtování. A pokud se vám nelíbí klasické panely, nově se dají například použít místo střešní krytiny jako fasádní panely nebo třeba namísto plotu. V Nelumbo jsou na vše připraveni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu