• Načítám...
>

Hasiči ocenili vítěze soutěže na téma požární ochrana

  • 29. dubna 2024,
  • 16:19,
  • PRAHA 15,
  • Kristýna Svobodová

Hasiči z Prahy 15 ocenili vítěze soutěže na téma požární ochrana očima dětí.

Reklama

Literární a umělecká soutěž s názvem Požární ochrana očima dětí a mládeže slaví jubileum. Celorepublikovou akci pořádá Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska už padesát let. Každoročně se jí účastní také děti z mateřských a základních škol Prahy 15. V podvečer poslední dubnové středy v měcholupské hasičárně tak vyhlásili vítěze nejpovedenějších děl.

"My jsme dnes vyhodnocovali základní kolo výtvarné a literární soutěže Požární ochrana očima dětí. Malovaly různá témata, hlavně hasičská auta, ale viděli jsme i třeba zásahy nebo prevenci či co nemají děti dělat, aby nevznikly požáry," řekl Václav Šimek - starosta Sboru dobrovolných hasičů, Horní Měcholupy.

"Je to úžasná akce pro děti z mateřských škol a základních škol. Městská část podporuje tuto výtvarnou a literární soutěž jednak finančně a také jsme dodali knížku, která vyšla, Botič v hlavní roli," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Z patnácté městské části se zúčastnilo 460 dětí, které soutěžily celkem v devíti kategoriích. Ty byly rozděleny podle věku i podle druhu zadané práce.

"Některé psaly slohové práce, práce hasičů a nebo tam byla i práce o tom, jak vidí práci hasičů ze svého pohledu. V každé kategorii hodnotíme 1. - 3. místo a zde je odměníme a ty jejich výtvarné práce posíláme dál do vyššího kola," řekl Václav Šimek - starosta Sboru dobrovolných hasičů, Horní Měcholupy.

Nejlepší práce si samozřejmě mohly děti odnést domů. Kopie děl, ať už těch literárních nebo nakreslených, teď ale postoupí do užšího kola.

"Vítězné práce postoupily dál do městského kola, kde budou znovu vyhodnoceny a pokud opět vyhrají, tak postupují do celostátního kola, kde bude slavnostní vyhodnocení těch nejlepších z celé republiky v Hasičském centru v Přibyslavi," řekl Václav Šimek - starosta Sboru dobrovolných hasičů, Horní Měcholupy.

Ty úplně nejlepší práce pak budou vystaveny v hasičském muzeu na zámku v Přibyslavi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu