• Načítám...
>

V Letňanech budou judistické kroužky na školách

  • 23. června 2023,
  • 19:29,
  • PRAHA 18,
  • Monika Rusová

Je tomu už rok, co olympijský vítěz a mistr světa Lukáš Krpálek otevřel školu juda v Hloubětíně. Nově bude jeho akademie působit i v Praze 18 - v Letňanech. První judistické kroužky budou na Základní škole generála Františka Fajtla. Trénink bude realizován formou kroužku juda v době školní družiny, a to dvakrát týdně.

Reklama

Krpalek Academy ve spolupráci se Základní školou generála Františka Fajtla bude v září zahajovat projekt Všestranné dítě. Jedná se o sportovní kroužek, jehož základem je všestranný pohyb, sport, judo a jeho hodnoty. Už o ukázkovou hodinu byl velký zájem. 

"My už jsme nad tím přemýšleli delší dobu a v loňském roce jsme se rozhoupali, že založíme tu mou akademii, protože ta sportovní kariéra netrvá věčně a já vím, že bych v budoucnosti chtěl u juda zůstat a předávat ty zkušenosti dětem. Od září bychom pomalu chtěli přecházet do škol. Základní škola generála Fajtla je první školou, kterou budeme otevírat a do budoucna bychom chtěli otevřít další školy," řekl Lukáš Krpálek - judista, olympijský vítěz.

Hlavním trenérem bude Petr Lacina - nositel 6. danu a především trenér olympijského vítěze Lukáše Krpálka.

"Zaměřujeme se především na první stupeň základní školy, takže je to pro úplné začátečníky, ale můžou nastoupit i malí sportovci, kteří už mají nějakou zkušenost s judem. My stejně začínáme všeobecným rozvojem, gymnastikou, koordinačními cvičeními a základy juda. Judo je sport pro všechny, takže všichni zájemci jsou vítáni," řekl Petr Lacina - trenér juda.

"Kurz je otevřen pro všechny, nejen pro letňanské, ale pro všechny, kdo má zájem. Krpalek Academy jen rozšířila svou působnost," řekl Zdeněk Kučera (ANO) - starosta MČ Praha 18.

Trénovat se bude dvakrát týdně v tělocvičně u budovy Rychnovská na skládacím tatami, v hale na palubovce nebo venku.

"Začínáme první a druhou třídou, to je jedna skupina. Pak třetí, čtvrtá, pátá. Když se ději probojují až na druhý stupeň, tak mohou pokračovat v Hloubětíne v Krpalek Academy, která je na judo specializovaná," řekla Eva Duchková - ředitelka ZŠ Generála Fajtla.

"Judo bylo dokonce UNESCem dané jako nejideálnější sport pro malé děti, tím, že rozvíjí k té všestrannosti," řekl Lukáš Krpálek - judista, olympijský vítěz.

Zápisy do kroužků probíhají na webových stránkách Krpalek Academy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu