• Načítám...
>

Ve Kbelích vzniknou nová parkovací místa

  • 5. června 2016,
  • 21:25,
  • PRAHA 19,
  • Milan Schmidt

Praha se rozrůstá a výjimkou není ani městská část Praha 19 - Kbely, kde přibývá obyvatel, tedy i domů a samozřejmě i dopravních prostředků. Dnes je zcela běžné, že v jedné rodině je více automobilů a parkovací místa tak nestačí potřebám obyvatel.

Reklama

V těchto místech Městská část Praha 19 ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy vybuduje nová parkovací místa. 

„Tak jsme rádi, že ve spolupráci s magistrátem se nám podařilo dotáhnout do konce přípravu stavby parkoviště, které je v této lokalitě velice potřebné a zároveň s tím teda dojde k zlepšení parkové úpravy celé té plochy okolo,“ řekl Vladimír Olmr, místostarosta MČ Praha 19. 

Rada hlavního města Prahy na svém 19. jednání souhlasila a schválila uzavření smlouvy na tuto stavbu. 

„Ve Kbelích jsme schválili výstavbu chodníků, doplnění zeleně a výstavbu nových parkovacích míst, protože aut prostě přibývá a těch parkovišť není nikdy dost a domníváme se, že je potřeba aby měli lidé kam ta auta odložit,“ řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy. 

Kbely se rozrůstají a současná situace vyžaduje rychlé řešení. 

„V této lokalitě dlouhodobě bojujeme s deficitem parkovacích míst, protože několik stovek metrů odsud vzniklo nové sídliště Pod Nouzovem a to vlastně vyvolalo potřebu toho parkování, takže jak pro stávající občany tady z okolních bytových domů, tak i pro občany z té nové výstavby tady vybudujeme alespoň těch 26 parkovacích míst,“ řekl Vladimír Olmr, místostarosta MČ Praha 19.

V tuto chvíli je vybrán i zhotovitel, který vzešel z výběrového řízení. 

„Vyhrála to firma, která dala nejlevnější nabídku asi za 1 800 000,-, to není velká zakázka,“ řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy. 

Snad je tedy vše na dobré cestě a řidičům v okolí Jilemnické ulice ve Kbelích se brzy uleví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu