• Načítám...
>

Praha 2 nabídla druhý ročník zimního Apetit pikniku

  • 12. listopadu 2023,
  • 15:58,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Apetit piknik v Praze 2 nabídl dobroty všeho druhu. Kulinářskou akci opět podpořila městská část a proto se mohla konat v prostorách Novoměstské radnice. Na druhém ročníku se představili cukráři, pekaři a další výrobci a vedoucí místních podniků.

Reklama

V prostorách Novoměstské radnice se opět rozvinuly vůně a chutě všeho druhu. Odehrála se tady zimní verze oblíbeného Apetit pikniku. Ten nabídl opět velké množství lahůdek a všeho, co se točí kolem kuchyně a dobrého jídla. My jsme nemohli začít jinak než dokonalou kávou.

"Arabica nebo Robusta. Která je která?"

"Robusta se snadno pěstuje, takže není tak ceněná a používá se do směsí, aby káva měla více kofeinu, protože v Robustě je více kofeinu, tak aby byla káva více kofeinová a více taková zemitá a hořká. Arabica je jemnější a má plno různých chutí, takže si člověk s tím může více vyhrát a vybrat."

Ke kávě jsme si samozřejmě museli najít něco vhodného k zakousnutí. A zaujaly nás domácí ručně dělané čokoládové bonbonky. Přesněji řečeno čokoládové lanýže, ovšem slavné houby v nich nehledejte!

"V čokoládových lanýžích nejsou lanýže jako houby, je tam vždy jen smetana, čokoláda a co nejpřírodnější daná příchuť. Udělám ganáž, kterou potom rozkrájím, obaluji v čokoládě a zdobím."

Po kávě s čokoládou nám teprve vyhládlo a tak jsme se vydali hledat nějaké zahraniční specialitky, zajímalo nás, jestli na akci mají nějaké ty zrající sýry a suché salámy třeba až z Francie a bingo! Mohli jsme si rovnou vybrat.

"Máme tady francouzský sýr, víno Crémant a také klobásu, salám."

"Co je nejlepší tady u vás?"

"Teď tady máme nejlepší kozí sýr."

Oui, ui, magnific! Tak tedy tleskáme. A protože celou akci podpořila městská část Praha 2, tak se rovnou ještě s mastnou pusou běžíme zeptat starosty Jana Korsesky, jakým lahůdkám dává přednost on?

"Já řeknu kacířsky, že jsem masař, čili mě nějaké biopotraviny moc neberou a určitě ochutnám vše, co bude masité," řekl Jan Korseska (ODS), starosta Městské části Praha 2.

Apetit piknik opět nabídl desítky stánků s dobrotami. Podpořil tak hlavně ale nejen české kulináře, farmáře a startupy, kteří dostali na pikniku prostor prezentovat své umění. Zimní Apetit piknik se konal už podruhé.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu