• Načítám...
>

Na Velikonočním jarmarku v Uhříněvsi se bavili všichni

  • 10. dubna 2022,
  • 17:18,
  • PRAHA 22,
  • Věra Dušková

Na uhříněveském Novém náměstí se opět konal oblíbený Velikonoční jarmark. Po čase přísných opatření proti šíření covidu si ho lidé užívali dvojnásob bez ohledu na nepřízeň počasí.

Reklama

Počasí se s návštěvníky Velikonočního jarmarku v městské části Praha 22 opravdu nemazlilo. Byl to takový typický dubnový den – chvilku déšť, chvilku sníh, chvilku slunečno. Přesto si ho lidé jaksepatří užívali.

"Po těch dvou letech, kdy bylo všechno zakázané, jsme hodně rádi, protože se tady můžou naši místní občané zase setkávat i s dětmi. Kak vidíte, tak tady probíhá zpívání dětí z mateřských školek a jsem rád, že se můžeme potkat a nejsme ničím omezeni," řekl Tomáš Kaněra, starosta MČ Praha 22.

Městská část nabídla svým obyvatelům skutečně pestrou paletu zážitků, ať už kulinářských či kulturních.

A samozřejmě nesměla chybět ani tradiční řemesla a velikonoční témata, jako je pletení pomlázky a hlavně malování vajíček pod patronací zdejší vynikající malérečky Lenky Volkové. O nejhezčí uhříněveské vajíčko se tu už léta soutěží.

"Asi tak před šestnácti lety vznikl takový nápad, že bychom mohli vymyslet nějakou tradici. A jedna moje paní učitelka, moje paní kolegyně, která učila i mě - Iva Teslíková, přišla s nápadem, že bychom mohli vyhlásit soutěž Uhříněveské vajíčko. A tak už šestnáct let děti, důchodci, staří a mladí tvoří a máme z toho krásnou soutěž. A můžeme se společně podívat do uhříněveského muzea, kde jsou všechny výtvory vystaveny. A zjistíte, že jeden výtvor je hezčí než druhý," řekla Jitka Rothová, zástupkyně ředitele ZŠ náměstí Bratří Jandusů.

A tak nastal problém.

„My jsme měli takový nápad, že bychom chtěli udělat diváckou soutěž, aby nám všichni účastníci vybrali to nejkrásnější vajíčko. Jenomže jsme zjistili, že to nejde. A tak jsme se rozhodli, že tu speciální cenu městské části Praha 22, kterou nám věnovala paní Lenka Volková, věnujeme právě té, která tu soutěž vymyslela," řekla Jitka Rothová.

Cena je to křehká, ale opravdu záviděníhodná. A jako památka na veselé uhříněveské Velikonoční jarmarky určitě nemá konkurenci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu