• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli se běžel vrcholný klusácký dostih

  • 4. září 2022,
  • 12:57,
  • PRAHA 5,
  • Ondřej Švec

V pražské Velké Chuchli se o víkendu běžel už 11. letošní klusácký dostih. Přestože jezdce i koně v této sezóně ještě šest závodů čeká, první zářijovou sobotu byl na programu vrcholný závod Derby hlavního města Prahy, kdy vítěze dekoroval radní hlavního města Prahy Jan Chabr. Celkem bylo na programu sedm dostihů, na samotném závěru pak nechyběl dostih Cena televize PRAHA TV, která je dlouhodobým partnerem akce.

Reklama

Datum 3. září 2022 měli klusáčtí závodníci tučně zaznamenané v kalendáři. Aby také ne, vždyť se běžel vrcholný dostih sezony, kdy na vítěze čekala odměna ve výši tří set tisíc korun a vítězství v tomto závodě v klusáckém světě hodně znamená.

"Sejdou se nejlepší čtyřletí koně, je to pět zástupců českých stájí plus tady máme ještě hosta z Rakouska jménem Rocco Venus, takže to bude i takové zajímavé srovnání a to derby má velký zvuk. Sen každého majitele, trenéra, jezdce a chovatele je vyhrát derby," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České klusácké asociace.

Klíčový závod byl na programu v 16:30 a sázkové kanceláře tipovaly trojici jezdců a koní, kteří si to rozdají o vítězství. Prvenství nakonec doslova urval v závěrečném boji Ivan Coufal.

"Určitě boj do konce. Bál jsem se, protože byl předtím zraněný, protože přišel o nějaké rychlé práce, díky tomu zranění, takže jsem se bál, aby to vydržel tu dálku," řekl Ivan Coufal - závodník klusáckých dostihů.

Vítěze nejdůležitějšího dostihu klusácké sezony pak dekoroval radní hlavního města Prahy Jan Chabr, který má sám ke koním velmi blízko.

"Já mám rád dostihy odmalička, protože jsem z rodiny, která má ke koním velmi kladný vztah a dorazil jsem, protože to mám jako tradiční akci a chodím sem pravidelně," řekl Jan Chabr - radní hl. m. Prahy.

Letošní 11. klusácké dostihy pak uzavřela Cena televize PRAHA TV, která je dlouhodobým partnerem akce. Další klusácké dostihy se do Velké Chuchle vrátí 1. října. Přestože vrchol sezony je za námi, určitě nás i tak budou čekat zajímavé a napínavé souboje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu