• Načítám...
>

Praha 6 ocenila nejlepší žáky

  • 6. června 2023,
  • 16:49,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Více než třicet žáků základních škol Prahy 6 si převzalo ocenění Vynikající žák 2023. Slavnostní okamžik se konal v Písecké bráně, odkud si ocenění žáci odnesli pamětní listy a další drobné dárky.

Reklama

Praha 6 ocenila nejlepší žáky svých škol. Ocenění si přišly do Písecké brány na slavnostní ceremoniál převzít více než tři desítky dětí.

"Ten důvod, proč se tady ocitlo těch třicet osm mladých dam a mladých pánů je, že předvádějí ve škole ještě nad rámec běžného milého studia něco navíc. To znamená, že buď reprezentují školu v nějakých olympiádách, v různých sportovních soutěžích, nějakých kulturních přehlídkách nebo prostě dělají něco milého nad rámec těch základních povinností, jako že třeba pečují o své spolužáky a nebo v případě ukrajinských žáků, že se snaží zapadnout do toho českého kolektivu, že naopak obohacují české žáky o nějaké ukrajinské tradice a jsou rádi součástí třídního kolektivu," řekla Mariana Čapková (Praha 6 Sobě) - místostarostka Prahy 6.

Mezi oceněnými byli například sportovní reprezentanti, členové školního parlamentu nebo tvůrci školních novin.

"Je to skvělé. Hlavně máme nejlepší učitelku, co jsme tam kdy mohli mít, Ilonu Krejčí," řekla Eva Heresová, žákyně ZŠ Emy Destinnové.

Slavnostního okamžiku se zúčastnili nejen sami žáci se svými rodiči, ale také ředitelé škol či zástupci radnice Prahy 6.

"Domnívám se, že je dobré pracovat nejen se studijním prospěchem a studijními výsledky, ale vyzdvihovat komplexní rozvoj dítěte, včetně jeho mimoškolních aktivit, protože práce s talenty není jen o známkách, ale i o tom, jaké to dítě je, jak se chová, jak aktivní je, co ho baví mimo školu a jak v dnešní složité době zvládá kombinovat například sport a vzdělání," řekla Marie Kubíková, vedoucí odboru školství ÚMČ Praha 6.

Ocenění žáci si převzali pamětní listy a další drobné dárky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu