• Načítám...
>

V Libni proběhl 8. ročník tradiční pouti

  • 29. dubna 2024,
  • 10:53,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

V pořadí už osmý ročník Libeňské pouti proběhl poslední dubnový víkend v kostele svatého Vojtěcha a jeho okolí. Také letos městská část Praha 8 připravila pro návštěvníky bohatý program. Pro děti čekal kolotoč na vlastní pohon, mohli se seznámit s prací záchranářů a hasičů, nechat si něco namalovat na obličej nebo si zkusit ražbu mince. Pro malé i velké pak bylo nejrůznější občerstvení, kde nechyběly ani tradiční staročeské speciality.

Reklama

Libeňská pouť má v městské části Praha 8 už velkou tradici. V kostele svatého Vojtěcha a jeho bezprostředním okolí se pak konala už poosmé v řadě. Také letos připravila Osmička pro návštěvníky, mezi kterými byli jak malí, tak velcí, bohatý pouťový program.

"Jako každý rok mnoho stánků, atrakce pro děti na ruční pohon, to znamená, že není potřeba žádná elektrická energie a tak dále, máme s tím zkušenosti, že je to oblíbené a samozřejmě i věci, které jsou důležité pro vzdělání dětí. Naši dobrovolní hasiči si připravili stanoviště, kde ukazují především dětem umělé dýchání, zachraňování života, to považuji za důležité," řekl Ondřej Gros (ODS) - starosta MČ Praha 8.

Protože se pouť odehrávala hned vedle kostela svatého Vojtěcha, tak byl program připravený i tam. 

"Tam se děje také zajímavý program, nejen komentované prohlídky, ale i třeba dobová hudba, středověká a je tam třeba i dětské představení, takže všehochuť. Venku je zábava lidová a i v kostele je trošku taková církevní. Venku máme i divadýlko pro děti, takže určitě si tady přijde každý na něco svého," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

A samozřejmě nechyběla ani spousta dobrého jídla i pití pro děti i dospělé.

"Máme tady nějaké klobásky, krkonošské bramboráky, několik druhů piv, myslím, že každý si najde to své. Pro děti cukrová vata jako na každé správně pouti, takže si myslím, že tím, že se nám i vydařilo počasí, tak tady bude hodně lidí a doufám, že budou všichni spokojeni," řekl Ondřej Gros (ODS) - starosta MČ Praha 8.

Na Libeňské pouti oproti loňsku navíc přibyla spousta nových stánků, kde si lidé mohli nakoupit typické pouťové dobroty i předměty na památku včetně domácích pletených výrobků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu