• Načítám...
>

V Karlíně proběhl festival plný jídla, hudby a kultury

  • 29. dubna 2024,
  • 11:05,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Karlínské náměstí hostilo další Street Food Festival, na kterém se představily desítky stánků s českou i mezinárodní kuchyní. K ochutnání byly ukázky například z vietnamské, peruánské, mongolské nebo africké kuchyně. Vedle toho byl připravený bohatý doprovodný program plný hudby, kultury a zábavy. Nechyběla například horolezecká stěna, pro děti historický kolotoč z 19. století nebo malování na obličej. Pokud jste náhodou neměli čas, nemusíte zoufat, festivaly plné jídla budou v Karlíně letos ještě dva, a to v červnu a v říjnu.

Reklama

Na Karlínském náměstí opět zavoněla jídla z celého světa. Konal se tam další Street Food Festival, který opět nabídl spoustu skvělého jídla, pití, hudby, kultury a zábavy. 

"Snažili jsme se soustředit hlavně na mezinárodní gastronomii, takže tady dnes můžete ochutnat opravdu jak africkou kuchyni, tak třeba i peruánskou, mongolskou, spoustu gastronomie, kterou běžně nepotkáte na ulicích," řekla Veronika Brabcová - organizátorka Street Food Festivalu.

Když už měli návštěvníci dostatečně plná břicha a chtěli zkusit různě odreagovat, tak i pro ně přichystali na letošek organizátoři spoustu vyžití. 

"Je tady spoustu zábavy jak pro dospělé, tak pro děti, dospělí si tady mohou nechat udělat památku na celý život v podobě nějakého tetování, děti si tady užijí spousty zábavy na různých atrakcích, je tady historický kolotoč z 19. století a nebo i takové ty klasičtější, jako je skákací hrad nebo trampolíny," řekla Veronika Brabcová - organizátorka Street Food Festivalu.

Karlínský Street Food Festival tradičně podpořila také městská část Praha 8. Díky tomu mohly být pro návštěvníky některé atrakce zcela zdarma. 

"Je tady osmimetrová horolezecká stěna, ke které patří čtyři zkušení lektoři, takže všichni návštěvníci, kteří o to budou mít zájem a chtějí zažít trochu adrenalinu, si mohou zdarma vyzkoušet až osmimetrovou horolezeckou stěnu. Samotnou mě to překvapilo, jak je to vysoké. Také máme pro ty nejmenší návštěvníky malování na obličej zdarma," řekla Hana Novotná (Společně pro Prahu 8) - zastupitelka MČ Praha 8.

Pokud jste náhodou nestihli na festival jídla dorazit, nemusíte zoufat, budou ještě dva. Nejprve v červnu a pak ještě v říjnu. Vedle toho budou na Karlínském náměstí před kostelem každý pátek farmářské trhy, kde je široký výběr farmářských potravin od ovoce, zeleniny, uzenin, mléčných výrobků a dalších produktů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu