• Načítám...
>

MS v hokeji budou provázet bezpečnostní opatření

  • 30. dubna 2024,
  • 9:37,
  • PRAHA 9,
  • Ondřej Švec

Do Prahy se opět vrací mistrovství světa v ledním hokeji. Naposledy se v České republice v Praze a Ostravě pořádalo v roce 2015. Tehdy se z titulu mistrů světa radovala Kanada. V Praze se bude hokej odehrávat tradičně v moderní O2 aréně. Tuto náročnou akci, kterou navštíví desetitisíce fanoušků z Čech i z celého hokejového světa, budou provázet také bezpečnostní opatření. Na akci bude dohlížet městská i státní policie doplněná o kriminálku, která se zejména zaměří na obchod s falešnými vstupenkami. Mistrovství světa startuje 10. a potrvá až do 26. května.

Reklama

Praha od rozpadu Československa hosti už třetí mistroství světa v ledním hokeji. Konat se bude opět v libeňské O2 aréně. Tato hala přitom vyrostla právě kvůli mistrovství světa v roce 2004. Vznikla na místě bývalého podniku ČKD Lokomotivka jako Sazka aréna a dnes coby O2 arena patří k nejmodernějším multifunkčním halám v Evropě.  A protože akce probíhá na území městské části Praha 9, tak ta musela také řešit složitou problematiku ohledně zajištění bezpečnosti. 

"Všechny bych rád přivítal na Praze 9, ale zároveň je požádal, aby využívali MHD, protože i ta bezpečnost provozu, budou tam hlídky na vjezdu, nemusel by každý stihnout hokej. Městská policie bude mít samozřejmě své lidi v okolí arény, budou tam státní policisté jak v uniformách, tak i příslušníci kriminální policie," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

V souvislosti s konáním Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji nebude možné vjíždět auty do některých ulic v okolí O2 areny.

"Dovnitř se dostanou jen ti, co tam mají co dělat, to znamená ti, co tam bydlí, podnikají nebo mají v pronájmu nějaká místa. Opravdu doporučujeme MHD a potom tam bude takový koridor, kde to budou policisté hlídat, ať už před O2 arenou, tak i v prostorách autobusového nádraží," řekl Adam Vážanský (ODS) - místostarosta MČ Praha 9.

Co se týče zázemí pro fanoušky, tak FAN zóna bude umístěna vlevo od O2 areny. Bezpečnostní režim už ale zajišťují pořadatelé, nikoli městská část Praha 9. Dostat se tam ale může každý, nejenom ti, kteří mají zakoupený lístek. Na bezpečnost pak mají dohlížet i policisté s dlouhými zbraněmi včetně kriminální policie, která se zaměří zejména na obchod s falešnými vstupenkami. 

Světový šampionát se vrací do České republiky i s legendárními maskoty Bobem a Bobkem. Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se uskuteční od 10. do 26. května 2024 v Praze a Ostravě. Domácí hokejové hvězdy se divákům představí v Praze. Kromě českého týmu se ve skupině A, která se hraje v hlavním městě, představí úřadující mistři světa z Kanady, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie. V Praze se odehraje celkem 28 utkání základní skupiny, dvě čtvrtfinále, oba semifinálové zápasy a medailová utkání o bronz a zlato. Nejlepší čtyři celky se o finálová místa utkají v O2 areně v sobotu 25. května od 14:20 a 18:20 hodin. O medaile, které jsou vyrobeny z křišťálového skla, budou hráči bojovat v neděli 26. května. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu