• Načítám...
>

Vznikají bezplatné seniorské akademie umění

Stále přibývá seniorů, kteří chtějí svůj volný čas trávit aktivně. Na tuto skutečnost myslí také rada hlavního města, která schválila vznik bezplatných akademií umění a kultury. Služba bude dostupná ve vybraných základních uměleckých školách.

Reklama

Od října budou moci senioři navštěvovat nově zřízené Akademie umění a kultury, kde se budou vzdělávat v hudbě, výtvarném umění, tanci nebo divadle. Není přitom důležitý talent, hlavní je chuť se zapojit a vůle trávit stáří aktivně.

“Pro projekt mě nadchnul ředitel základní umělecké školy v Hostivaři, kde už projekt nějakou dobu probíhá. Je skvělý nápad využít tyto prostory také pro seniory,” řekla radní hl. m . Prahy Irena Ropková.

V Hostivaři je zájem dodnes veliký. Právě proto by se měl projekt stále rozšiřovat. Zatím se zapojí celkem šest základních uměleckých škol. Žáci těchto škol budou se seniory v pravidelném kontaktu. “Nabízí se zde prostor budování mezigenerační solidarity. Předpokládám, že děti a senioři budou moci mít i společné hudební či divadelní představení,” sdělila Ropková.

Pokud vás projekt zaujal, právě teď je šance se přihlásit. “Senioři se budou moci hlásit v rámci jednotlivých škol, případně prostřednictvím mě nebo odboru školství, kde je odkážeme na tu školu, ve které bude ještě volná kapacita,” dodala Ropková.

Projekt navíc zajistí efektivní využití školních budov. Senioři sem totiž budou docházet v dopoledních hodinách, tedy v době, kdy jsou žáci v běžných školách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu