• Načítám...
>

Do Kralup se sjeli nejlepší středočeští sportovci

.

Reklama

Kulturní dům Vltava v Kralupech nad Vltavou na Mělnicku hostil další ročník ankety Sportovec roku Středočeského kraje 2023. Anketu pořádá Česká unie sportu ve spolupráci se Středočeským krajem. Už po několikáté se rozdávala ocenění nejen za ty nejlepší sportovní výkony uplynulých 12 měsíců.

"Letos máme 9 kategorií, novinkou je jedna kategorie a to je Fair play, takže to je pro letošní rok novinka," řekl televizi Praha radní Středočeského kraje Milan Vácha. 

Středočeský kraj letos anketu Sportovec roku podpořil částkou 250 tisíc korun. A další novinkou je rekordní počet nominací do středočeského sportovce roku. Bylo jich přes 200. 

"Historicky je to většinou navázáno na sporty, které jsou dominantně i v těch dospělých kategoriích. To znamená, že máme určitě unikátní basketbal. Dlouhodobým tahounem je Nymburk. Stejně tak je to například atletika i další sporty. Hokej nám s Kladnem šel trochu dolů, není to tak, jak to bývalo dřív. Ale zase Mladá Boleslav s florbalem předvedla skvělé superfinále před 14 dny," dodal radní Středočeského kraje pro oblast vzdělávání a sportu Vácha. 

"Středočeský kraj je podporuje nejen v rámci dotačních programů, ale i v rámci speciálních středisek pro rozvoj mládežnického sportu, ať už je to fotbal, hokej či basketbal. Takže Středočeský kraj se je snaží hodně podporovat. Je to vidět i na těch výsledcích z dětských olympiád či olympiád mládeže. Samozřejmě je to vidět i z toho, jak si stojí i ty prvoligové kluby, hodně jich je i ze středních Čech, tak si myslím, že to je dobře, že je kraj podporuje, jak se dá,” připomněl krajský radní Libor Lesák. 

Podle středočeského radního a zároveň starosty hostitelského města Kralup nad Vltavou Libora Lesáka bychom všichni měli poděkovat také rodičům malých a mladých sportovců, kterých je čím dál víc. 

"Já si myslím, že je nutné poděkovat každému rodiči, který své dítě ke sportu vede a dává mu nějakou alternativu třeba k počítačovým hrám, internetu a sociálním sítím," zdůraznil radní a starosta Lesák. 

A středočeský radní a kralupský starosta zároveň připomněl, že vítá, že tato sportovní anketa, jejíž výsledky se pravidelně vyhlašují v různých středočeských městech, zamířila i do Kralup nad Vltavou. 

"My jsme totiž hodně sportovní město, i když se to nezdá. Máme 37 oddílů sportovních, 3 200 sportujících dětí," dodal Libor Lesák. 

Ceny oceněným slavnostně předali radní Milan Vácha a radní a starosta Libor Lesák. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu