• Načítám...
>

Lenka Marušková vystavila své obrazy

  • 11. ledna 2019,
  • 18:25,
  • PRAHA 12,
  • Jan Varga

Městská knihovna v Modřanech zve na výstavu obrazů. Svá výtvarná díla tam vystavuje malířka Lenka Marušková, která se inspiruje zejména přírodou. Bývalá profesionální sportovní střelkyně podle svých slov hledá ve výtvarném umění hlavně zklidnění.

Reklama

Na dvacet obrazů je nyní k vidění v prostorách pobočky Městské knihovny v Praze - Modřanech. Autorkou výtvarných děl je bývalá sportovní střelkyně Lenka Marušková, která upřednostňuje techniku olejomalby.

"Je to malování olejovými barvami. Jsou to barvy, které jsou zakonzervované terpentýnovým olejem, damarovým lakem a jsou světlostálé. Jsou prostě stálé," řekla Lenka Marušková, malířka. 

Inspiraci čerpá malířka v přírodě, dojem z ní pak přenáší na plátno. Obsahem výtvarných děl tak jsou např. přírodní motivy, krajina ale také abstrakce, která má zachytit momentální náladu.

"Ráda zpracovávám západy a východy slunce. Zvláště třeba obraz na pláži, ten jsem namalovala poté, co jsem se vrátila z Brazílie, kdy jsem měla možnost několik dní brzy ráno, ještě těsně před východem slunce, přijít na pláž a pozorovat právě ten východ," řekla Lenka Marušková.

Lenka Marušková se dříve profesionálně věnovala sportovní střelbě. Už během závodní kariéry hledala často klid právě ve výtvarném světě. Této zálibě se věnuje už 10 let a za tu dobu se samozřejmě její tvorba i technicky proměnila.

"Samozřejmě se ta technika malíře vyvíjí. Je to vidět na těch obrazech, které jsou malovány třeba v roce 2010, nebo teď před rokem, kdy jsem malovala třeba Moneta, lekníny," řekla Lenka Marušková. 

Průřez 10 let, které malířku inspirovaly k tvorbě, se teď mohou užít návštěvníci modřanské knihovny až do konce ledna. Zájemci by si ale měli pospíšit. O obrazy je totiž zájem a některé už si stihli odnést jejich noví majitelé.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu