• Načítám...
>

V Cukrovarském parku v Uhříněvsi proběhl Dětský den

  • 5. června 2022,
  • 19:12,
  • PRAHA 22,
  • Ondřej Švec

Po rozvolnění protikoronavirových opatření je to v jednotlivých městských částech jedna akce za druhou. Ne jinak tomu bylo první červnovou sobotu v Praze 22 - Uhříněvsi, kde se v Cukrovarském parku konal Dětský den. Na malé a velké návštěvníky čekala řada soutěží, bohatý doprovodný program, kde nechyběla taneční nebo hudební vystoupení a na milovníky motorů čekalo svezení historickým autobusem, který jste mohli vidět v nejednom československém filmu nebo seriálu. TV Praha byla u toho!

Reklama

První červnovou sobotu proběhl v městské části Praha 22 - Uhříněves Dětský den. Malí i velcí návštěvníci se tak mohli těšit z bohatého doprovodného programu, řady soutěží a hudebních vystoupení. 

„Máme tu hromadu aktivit pro děti. Různé workshopy, můžou se podívat na mobilní planetárium, můžou se podívat na nějaký film. Pak máme i maxibubliny, souboj s medvědem, zkrátka, na co si vzpomenete,“ popisuje organizátorka akce, Hana Spěšná.

Nechyběly ani parádní kousky na kole, skákací hrad - dokonce i se skluzavkou nebo projížďka na ponících. Na milovníky motorů pak čekal  historický autobus značky Škoda přezdívaný „Erťák“.

„Máme zde nastavený jízdní řád a tady takhle někde po Uhříněvsi nám tady jezdí. Některé rodiče s dětmi dopravuje z místa bydliště sem na náměstí, jiní zase pojedou zpátky a jiní ho využijí jen pro okružní jízdu. Někde tady máme „erťáčka“ - krásného, modrobílého,“ vysvětluje starosta městské části Praha 22 - Uhříněves, Tomáš Kaněra.

Zorganizovat takovouto akci po dvouleté koronavirové pauze, které se zúčastnily stovky lidí, nebylo nic jednoduchého a neobešlo se to bez  tradiční podpory městské části Praha 22 - Uhříněves.

„My jako městská část podporujeme jakoukoli akci, kde se lidé po těch dvou letech mohou scházet. Dětský den je jedna z těch akcí. Příští týden budeme mít v Uhříněvsi bigbeat, velký rockový koncert a každou akci, kde se lidé mohou setkat, jedině podpoříme, “ uzavírá Tomáš Kaněra, starosta městské části Praha 22 - Uhříněves. 

A protože nakonec skvěle vyšlo i počasí, kdy se až na pár drobných kapek žádná větší dešťová tragédie nekonala, mohl celý Dětský den v Uhříněvsi proběhnout zdárně až do konce, kdy si ho všichni náramně užili. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu