• Načítám...
>

V Uhříněvsi už září vánoční stromeček

  • 28. listopadu 2022,
  • 12:10,
  • PRAHA 22,
  • David Wilczek

První adventní neděle se i v Praze 22 nesla v duchu slavnostního rozsvěcení vánočního stromu. Na rozdíl od roku 2021 si mohli místní obyvatelé tuto událost užít naplno, aniž by je omezovala protikovidová opatření. Hned na třech místech byl připraven doprovodný program. Nechyběly tvůrčí dílničky či akrobatická show.

Reklama

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhlo v Praze 22 hned na třech místech. V Pitkovicích, v Hájku a před Uhříněvskou radnicí.

"Je speciální akce v Hájku, kde to od začátku do konce, stejně tak jako v Pitkovicích, tvoří komunita. V obou těch částech jsou komunitní spolky, které celou tuto akci zastřeší, takže je to spíše taková nízkonákladová věc. A je to hodně o té aktivitě těch jednotlivých občanů a možná o tom srdci," řekla Hana Vagenknechtová (DvacetDvojka + SVOBODNÍ) - místostarostka MČ Praha 22.

Na příchozí bylo připraveno vystoupení o ukradeném světle, které nabídlo vzdušnou akrobacii, postavy v kostýmech a hrátky s ohněm. Místní obyvatelé měli opět možnost si tuto událost užít naplno, aniž by je omezovala protikovidová opatření.

"My jsme loni museli všechny akce zrušit, protože loni se nám přiblížila asi 16. vlna covidu a museli jsme to všechno zrušit. Rozsvítili jsme stromek a rychle jsme se rozešli, takže letos, když se podíváte okolo nás, tak je to opravdu jiné, je tady spousta lidí a jsou to akce, které chybí," řekl Tomáš Kaněra (ANO) - starosta MČ Praha 22.

Po 40 minutovém představení následovalo samotné rozsvícení vánočního stromu, které rozzářilo úsměv na tváři dětem i dospělým. 

anketa

První adventní nedělí bohatý předvánoční program v Uhříněvsi teprve začíná. Rodiny s dětmi čeká například Mikuláš nebo 10. prosince Vánoční jarmark. Více informací naleznou zájemci na webových stránkách městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu