• Načítám...
>

Nejtalentovanější dětští kuchaři Letňan se utkali v MiniChefu

  • 24. dubna 2024,
  • 14:07,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Na Základní škole Fryčovická v Praze 18 se uskutečnila kulinářská soutěž MiniChef, kterou pro žáky z Letňan uspořádala radnice s organizací Kulinářské umění. O řád zlaté vařečky se tu utkalo celkem patnáct žáků, kteří ve třech týmech po pěti reprezentovali Základní školu Tupolevova, Základní školu Generála Fajtla a Základní školu Fryčovická.

Reklama

Tři gastro úkoly a 15 nejlepších dětských kuchařů ze tří základních škol v Praze 18. To byla soutěž Letňanský MiniChef, kterou ve spolupráci s organizací Kulinářské umění uspořádala místní radnice. 

,,My jsme se rozhodli, abychom zpestřili jednak tu výuku a pojali ji trošku zábavnou formou v těch praktických částech, s tím, že navážeme spolupráci s Kulinářským uměním a vidíte i tady za mnou, co se děje, že to děti vzalo," řekl Ondřej Lněnička (ODS), místostarosta MČ Praha 18.

,,Smyslem této akce je přiblížit žákům základních škol, ti, kteří se učí v kroužkách vaření, přiblížit tu krásu gastronomie, která je a aby se naučili pod vedením předních šéfkuchařů něco dobrého vytvořit," popisovala Marcela Horešovská, vedoucí Odboru školství, kultury a tělovýchovy MČ Praha 18.

Tři týdny před samotnou soutěží děti prošly kuchařským kurzem, kde jim profesionální šéfkuchaři ukázali základní principy vaření, ale i řadu kuchyňských vychytávek.

,,My jsme tady dětem ukázali, jak připravit ty jogurty, dezerty, nějakou limonádu, granolu a ony vlastně měly tři týdny na to si to doma natrénovat," řekl šéfkuchař a porotce soutěže MiniChef, Patrik Lexa.

Soutěžní menu obsahovalo domácí limonádu, zdravý dezert a dvě omelety. Na přípravu pokrmů měli soutěžící hodinu a půl.

,,Teď dělám zázvorovou limonádu s citronem, medem a zeleným čajem," řekl Daniel Ztratil, žák 7. třídy ZŠ Generála Faitla.

,,Děláme jogurt, máme tady i rozmixované ovoce, které pak mícháme s granolou, což jsou vlastně oříšky, müsli, čokoláda," popsala Lucie Antonová, žákyně 8. třídy ZŠ Tupolevova.

,,Viz u těch skleničkových dezertů hodnotíme, jak to mají hezky poskládané, vizuál a potom chuť," doplnil Ztratil.

Nakonec nejúspěšnějším týmem kulinářů byla pětice žáků ze Základní školy Fryčovická, kde také voňavá soutěž probíhala. Vítězové si odnesli řád zlaté vařečky, ale také vouchery na vybavení do školních kuchyní, kde se svému umění také naučili.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu