• Načítám...
>

Setkání s kulturou se neslo v rytmech swingu

  • 15. února 2024,
  • 0:37,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Vedení Prahy 1 i tentokrát hostilo seniory z první městské části v Malostranské besedě na tradičním Setkání s kulturou. Sálem se tentokrát nesly rytmy swingu.

Reklama

Hravé tóny swingu rozezněly sál Malostranské besedy. Městská část Praha 1 tady totiž uspořádala pro své seniory tradiční akci - Setkání s kulturou.

,,Už ani neumím spočítat, kolik let jsme tady a kolik let nám Malostranská beseda poskytuje tento prostor, aby si tady senioři užívali svojí duševní potravu. A je to pro ty seniory hodně důležité, protože i v dnešní době plné negativních informací potřebují, aby se jim někdo věnoval, aby jim někdo poskytl něco, kde si to krásně užijí a hlavně je to o tom vzájemném setkávání," řekla ředitelka Střediska sociálních služeb Prahy 1,  Helena Čelišová.

Swingové odpoledne seniorům obstarala zpěvačka Kateřina Steinerová a Her Swing Boys.

,,Hrajeme československý swing a americké swingovky, máme připravený taky trochu francouzský swing, takže takové perličky se snažíme dát publiku, které jednak už má ten swing naposlouchaný, nejen od nás, ale je to i třeba jejich srdcová záležitost a mají ho rádi," popsala zpěvačka Kateřina Steinerová.

anketa

,,Mně je 80 plus, takže první moje desky byly ve stylu swingu, moje první taneční kroky na parketu byly ve stylu swingu."

,,Nám se to moc líbí."

,,Jo, moc pěkný swing. Je to hezké."

,,Ani jsem to nečekala, že to bude takový. Je to taková hudba, kterou mám ráda." 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu