• Načítám...
>

Desítka si posvítí na neukázněné řidiče

  • 21. dubna 2024,
  • 22:11,
  • PRAHA 10,
  • Veronika Kuželková

Špatně zaparkovaná auta těch, co vyráží na sportovní a jiné společenské akce do Fortuna Arény ve Vršovicích, budou častěji odtahována. Městští strážníci se na pokyn vedení Prahy 10 zaměří především na vozidla stojící na chodnících, přechodech či v křižovatkách. Více v naší reportáži.

Reklama

Desítku dlouhodobě zatěžuje dopravní nápor spojený se sportovními a kulturními akcemi v Edenu. Ten je navíc velmi často spojený s bezohledností některých řidičů. Vedení Prahy 10 se proto rozhodlo s tímto dlouhodobě neudržitelným stavem bojovat.

"Momentálně se nacházíme v situaci, kdy je ta situace s parkováním velmi neutěšená a ti lidé jsou přes 10 let naučení, že mohou vozidlo odložit, zaparkovat na chodníku, na zeleni, u vjezdu garáží a nic se jim nestane, kromě té pokuty. Jejich výše je víceméně symbolická. Dali jsme hlavy dohromady s městskou policií, se Slavií, Správou služeb, vyhradili jsme si odtahové vozy a tyto hříšníky, kteří parkují opravdu nejhůř, to znamená, že se jejich vozidlo stane překážkou provozu, budeme nemilosrdně odtahovat," řekl Mikuláš Pobuda (ODS), radní MČ Praha 10.

Těmto pro řidiče nepříjemným krokům už předcházelo i několik dopravně - preventivních akcí v gesci strážníků městské policie a letákových kampaní provedených přímo v součinnosti s klubem SK Slavia Praha.

"My jsme přesně před rokem začali hledat cesty alternativní dopravy, aby lidé nemuseli jezdit autem do Edenu, to znamená, že jsme výrazně posílili vlakové spojení na nádraží Eden, zavedli jsme i naše osobní kyvadlové autobusy z P + R konečných metra a bavíme se i s Dopravním podnikem o dalším posílení těch spojů MHD, ale chápeme, že někdo, kdo jede z daleka, potřebuje využít k dopravě auto, ale v tu chvíli za klub souhlasíme s Prahou 10, že musí zaparkovat dle předpisů a nesmí parkovat bezohledně vůči tomu nejbližšímu okolí, to znamená, že nejen, že ta akce působí preventivně, ale věříme, že postupem času se naši fanoušci naučí daleko více využívat ty alternativní dopravy a my jim samozřejmě půjdeme vstříc tím, že jim budeme dávat daleko více možností," řekl Jakub Splavec, ředitel strategické komunikace, SKS Slavia Praha.

V kontrole správného parkování a trestání neukázněných fanoušků bude podle starosty radnice i s podporou Slavie pokračovat i v dalších utkáních, a to nejen v této sezóně, ale také v následujících ročnících.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu