• Načítám...
>

V Letňanech ocenili studenty Univerzity třetího věku

  • 8. února 2024,
  • 14:18,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

V Letňanech ocenili studenty Univerzity třetího věku. Projekt Zemědělské univerzity se v Praze 18 uskutečnil vůbec poprvé a z patnácti účastníků první semestr úspěšně dokončilo třináct z nich.

Reklama

Květinu a diplom z rukou letňanského starosty Zdeňka Kučery si v knihovně Václava Šorela v Šumperce převzali studenti Univerzity třetího věku. Historicky první semestr v Praze 18 úspěšně zakončilo celkem 13 seniorů.

,,V létě nás oslovila zemědělská univerzita, že je možnost virtuální univerzity pro seniory, takže jsme spustili tuším 5. října první zimní semestr. Téma si vybrali hlasováním sami účastníci a byla to genealogie," řekla Jana Babková - vedoucí knihovny Václava Šorela.

,,Genealogie je věda o rodokmenech a o tom, jak sestavit rodokmen, jak najít příbuzenstvo, což byla moje první zkušenost s tímhle typem vzdělávání. Vyposlechli jsme si přednášku, která byla tedy promítaná, vždycky k tomu bylo nějaké shrnutí, takové cvičné a potom po skončení té přednášky následovaly testy," popsala průběh studia absolventka Zuzana Šátková.

,,Nakonec byl závěrečný test, takže to skutečně není nic úplně jednoduchého a zvlášť tedy s přihlédnutím třeba k věku některých účastníků se i poprali velice dobře s těmi sociálními sítěmi," doplnila Babková.

Univerzita třetího věku v pražských Letňanech je totiž virtuální a tak třeba studenti s horší pohyblivostí mohli přednášky poslouchat online z pohodlí domova.

,,Já musím říct, že jsem pyšný na naše letňanské studenty, že se vzdělávají. Jsem na ně pyšný a zvlášť na naší knihovnu, která poskytla azyl a zabezpečení této akce a chtěl bych poděkovat i zemědělské univerzitě za to, že uskutečnila tento projekt," dodal starosta Letňan, Zdeněk Kučera (ANO).

Zakončení prvního semestru rychle vystřídalo zahájení toho dalšího. Zájemci se ale ještě mohou přihlásit, a to buď osobně v knihovně Václava Šorela, telefonicky a nebo emailem, a to až do úterý 20. února. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu