• Načítám...
>

Dětské hřiště U Draka získá novou podobu

  • 22. února 2024,
  • 23:59,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

Nejmenším návštěvníkům Dvojkových parků slouží celkem 10 dětských hřišť spravovaných městskou částí. Herní prvky na těchto sportovištích po čase doslouží, jejich obnova ale není snadná. Na trhu obvykle nejsou k dispozici náhradní díly nebo identické herní prvky se stejnou dopadovou plochou. To je i případ oblíbeného dětského hřiště U draka v Riegrových sadech, které bylo naposledy zrekonstruováno v roce 2009 a nyní nastal čas na jeho obnovu. Na hřišti zůstane původní pískoviště a kolotoč a samozřejmě velká herní sestava v podobě draka, která ale bude po rekonstrukci vypadat úplně jinak.

Reklama

Oblíbené dětské hřiště U Draka v Riegrových sadech v městské části Praha 2 je vítaným prostorem pro rodiče a jejich děti, kde si mohou v klidu a bezpečí hrát uprostřed rušného centra Prahy. Ale i takové hřiště jednou doslouží a na Dvojce uznali, že jelikož poslední větší úpravy proběhly naposledy v roce 2009, tak je nyní nejvyšší čas hřiště zrekonstruovat a zmodernizovat.

„Ty herní prvky na hřišti jsou už dožilé, vyžadují velké opravy, údržba už je také čím dál tím nákladnější a dospěli jsme k názoru, že už přišel čas na to provést další velkou rekonstrukci, která to hřiště celé opraví a udělá ho tak, aby bylo co nejlepší pro naše občany na Praze 2,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 2 Jan Recman (ODS).

Nové herní prvky budou víceúčelové, bezpečnější, snazší na údržbu a budou více motivovat dětské uživatele ke sportovním výkonům.

„Měly by zůstat klasické herní prvky, jako je pískoviště, houpačky, točidla, s tím, že by se měl objevit nový herní prvek. Opět půjde o draka, ale nově bude s lanovými prvky, se skluzavkou a podobně. V dolní části hřiště by se pak měl objevit jeden větší herní prvek, kde by měla být věž se skluzavkou a ta by měla být určena spíše pro starší věkovou kategorii,“ popisuje autorka projektu Gabriela Navrátilová.

A protože takové hřiště je věc veřejná, uspořádala městská část Praha 2 veřejné projednání s občany k plánované rekonstrukci, kteří se k ní mohli vyjádřit a přijít s vlastními návrhy. 

„Já bych tam určitě upravila zastínění, protože v létě tam přijdete a vydržíte tam do deseti dopoledne a pak už musíte jít domů, protože skluzavky a houpačky pálí a dítě vám chytá úpal, protože se nemá kam schovat do stínu. A to jsem právě doufala, že když to budou revitalizovat, že se tohle zlepší, že tam budeme moct být déle, aby se tam děti vyřádily, ale spíš toho stínu ubylo, než že by ho tam přidali, tak doufám, že se to ještě změní,“ myslí si maminka dvou dětí Věra Petrášková z Prahy 2.

Nově hřiště má být koncipováno tak, aby dokázalo pokrýt všechny věkové kategorie, které nyní hřiště navštěvují, ale bude se snažit vyhovět i těm, kdo na hřiště U Draka dosud příliš nechodil. Městská část by proto chtěla zacílit i na starší děti, aby si i ony na hřišti našly to své. Pokud to dobře půjde a bude schválený projekt, rekonstrukce by mohla začít na jaře roku 2025. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu