• Načítám...
>

Jarmark lákal na koledy i parní stroje

  • 11. prosince 2022,
  • 17:46,
  • PRAHA 22,
  • Jaroslav Šetlík

Hudební vystoupení, koledy, stánky i ukázka parních strojů. To vše nabídl tradiční Vánoční jarmark v Uhříněvsi.

Reklama

Na předvánoční čas připravila pražská Uhříněves pro své obyvatele tradiční jarmark. Návštěvníci si mohli užít adventní atmosféru plnou hudebních vystoupení a stánků.

"Pořádáme tady už několikátý ročník vánočního jarmarku, kde jak vidíte, za námi je podium, kde vystupují děti z mateřské školky. Dále bude vystupovat Základní umělecká škola Lyra, dětský pěvecký sbor Jiskřička a další," řekl Tomáš Kaněra (ANO), starosta MČ Praha 22.

"Připravili jsme si vánoční jarmark s tím, že tady najdou děti různé dílničky, můžou se naučit zdobit různé ozdoby. Máme tady i andělskou korálkovou dílnu a mnoho dalšího. Pak tady máme pro ně připravenou i pohádku," řekla Hana Spěšná, referentka kultury ÚMČ Praha - Uhříněves.

Akce se konala na prostranství před muzeem. Také přímo v jeho budově probíhala další část programu pod názvem Parní advent.

"Což jsou miniatury historických parních strojů a děti uvidí, jak ta pára funguje, jak to funguje. A jsou tam takové různé ozdoby a podobně. Takže tady je hrozně moc různých aktivit a bude tady vystupovat i Jiskřička, což je zdejší pěvecký soubor a Základní umělecká škola Lyra," řekla Hana Spěšná, referentka kultury ÚMČ Praha - Uhříněves.

Nechyběl ani svařák, trdelník, opékání buřtů a další stánky, které k adventním jarmarkům bezpochyby patří.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu