• Načítám...
>

Osmička zve na konferenci týkající se rodičů a dětí

  • 4. března 2024,
  • 20:09,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

...

Reklama

Na 40 procent dětí vykazuje známky střední až těžké deprese, 30 procent dětí má úzkost a víc jak 50 procent žáků 9. tříd v Česku projevuje známky zhoršené kvality života. I těmto problémům se bude věnovat 1. ročník konference nejen o dětech a nejen pro rodiče - Čím je krmíme, takové jsou, kde vystoupí řada odborníků, mimo jiné na duševní zdraví.

"Můj workshop je zaměřený na relaxaci a měl by dospělým ukázat, jak pracovat nejen s nějakým výdejem a příjmem energie, ale i hledáním rovnováhy výdeje a příjmu energie," řekla Markéta Miláčková Čermáková - psychoterapeutka, NEO Centrum.

Záštitu nad konferencí převzala místostarostka městské části Praha 8 Vladimíra Ludková (ODS).

"Já bych chtěla opravdu z celého srdce pozvat všechny rodiče, pedagogy, sociální pracovníky, pracovníky prevence a všechny ostatní, koho zajímá téma vztahu mezi rodiči a dětmi," řekla Vladimíra Ludková (ODS) - místostarostka MČ Praha 8.

Ze statistik Národního ústavu duševního zdraví vyplývá, že v rámci vzorku průměrné třídy o 20 žácích hned 6 z nich vykazuje příznaky úzkosti, 8 z nich pak příznaky středně těžké až těžké deprese a 5 z nich potom vykazuje příznaky deprese mírné. Dívky potom trpí depresivními i úzkostnými příznaky oproti chlapcům více než dvojnásobně. 

"My se asi nejčastěji potkáváme s problematikou sebepoškozování, ale i sebepojetí, hledání genderové identity, hledání nějaké rovnováhy ve vztazích," řekla Markéta Miláčková Čermáková - psychoterapeutka, NEO Centrum.

Podle statistik také celoročně vzrostl počet sebevražd o 6, 5 procenta. V roce 2022 si v Česku vzalo život celkem 1302 osob. Zvýšený počet sebevražd byl i u skupiny lidí mezi 15 - 24 lety. Výrazně vyšší tendenci vzít si život měli ve všech věkových skupinách muži.

"My dospělí sami v sobě bychom v sobě měli najít nějakou rovnováhu duševní a jak my bychom měli pečovat o své duševní zdraví, abychom pro ty děti mohli být nějakou klidnou silou a nějakým příkladem a zároveň třeba i ty děti vést k tomu, aby se naučily odpočívat," řekla Markéta Miláčková Čermáková - psychoterapeutka, NEO Centrum.-

 Jak i v dnešním chaotickém a informačně přesyceném světě najít duševní klid, to se dozvíte na konferenci - Čím je krmíme, takové jsou, která proběhne 25. dubna v Löwitově mlýně od devíti do osmnácti hodin. Vstup je zdarma, napřed je ale třeba se zaregistrovat. Podrobnosti najdete na stránkách www.p8p.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu