• Načítám...
>

Praha podpoří vznik sportovní haly ve Vinoři

  • 12. března 2018,
  • 21:08,
  • PRAHA Vinoř,
  • Natálie Forsterová

Hlavní město plánuje vybudovat nový sportovní areál se zimním stadionem a plaveckým bazénem. Vzniknout by měl na okraji Prahy v městské části Praha - Vinoř. Zastupitelé schválili finanční pomoc na vypracování projektu. Ten vyjde na 3 miliony korun.

Reklama

MČ Praha - Vinoř je opět o krok blíž k realizaci moderního zimního stadionu. Zastupitelé totiž schválili finanční pomoc, bez které by zdejší radnice nemohla zadat projekt.

"Jedná se o dotaci 3 milionů korun na projektovou dokumentaci pro stavební povolení. Spoluúčast MČ je milion korun, což je 5% našeho rozpočtu," řekl František Švarc, starosta MČ Praha - Vinoř. 

Radnice už v minulosti představila veřejnosti hrubou studii areálu. Na tu dostala od magistrátu dotaci ve výši 750 tisíc korun. Celkem vyjde stavba areálu na zhruba 200 milionů.

"Pro občany Prahy to znamená, že budou moci chodit sportovat. Rodiny s dětmi, školy i široká veřejnost, registrovaní hráči a já myslím, že to je velice dobrý projekt s plaveckým stadionem, se zimním stadionem a pomůže to celé Praze," řekl František Švarc, starosta MČ Praha - Vinoř. 

Areál bude sloužit např. i lidem z okolních Satalic nebo Kbel. Pokud ho hlavní město postaví, půjde v této lokalitě o třetí největší stadion v historii Prahy. 

"MČ přišla před 2 lety s idejí, že chce u sebe postavit otevřené kluziště. Potom se to začalo projednávat s okolními MČ a pan starosta z Vinoře přišel s návrhem uzavřené zimní haly nejenom pro ten extraligový hokej, ale naopak pro taková ta menší družstva," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

MČ Praha - Vinoř se navíc bude moci vrátit k hokeji, který tady má hluboké kořeny. V minulosti hrálo zdejší družstvo třetí nejvyšší soutěž.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu