• Načítám...
>

Vinoř už má nového starostu

Žádná revoluce ale spíše evoluce, tak by se dala nazvat změna na radnici v pražské Vinoři. Dosavadního starostu Františka Švarce, který už na starostu nekandidoval, nahradil dosavadní místostarosta Michal Biskup. Ten se chce zaměřit na nové chodníky, cyklostezky a také zpřístupnění místního předzámčí.

Reklama

Ve Vinoři vyhrálo volby SDRUŽENÍ PRO VINOŘ. To tak v čele radnice nahradí ODS. 

"Ve spolupráci s naším bývalým i současným koaličním partnerem, s ODS, jsme zase vytvořili koalici, takže budeme kontinuálně pokračovat v tom, v čem jsme započali," řekl Michal Biskup, starosta MČ Praha - Vinoř. 

Ve funkci starosty po 12 letech končí František Švarc. 

"Myslím, že tady se povedla spousta práce a samozřejmě se spousta nepovedla. Tak je to vždy, když něco člověk dělá. Ale já to hodnotím pozitivně kompletně celé," řekl František Švarc, bývalý starosta MČ Praha - Vinoř. 

A co teď už bývalý starosta považuje za své největší úspěchy?

"Malé projekty, které udělaly radost lidem, starým lidem, rozvod vody na hřbitově. To jsou také věci, které člověk potřebuje k životu. Můžeme mluvit i o těch větších projektech, ať už to byla výstavba nové školy nebo školky," řekl František Švarc.

Fungování radnice ve Vinoři se teď změní. Zastupitelstvo mělo doposud 11 členů a v MČ nebyla rada. Nově má Vinoř 15 zastupitelů.

"Budeme mít pětičlennou radu, která potom přebírá spoustu kompetencí od starosty. Takže budeme chtít, aby to, co se může rozhodovat v radě, se rozhodovalo v radě. Zároveň jsme zřídili více výborů a komisí," řekl Michal Biskup.

Nově zvolený starosta by také byl rád, kdyby se do diskuze o dění v MČ více zapojovala veřejnost. On sám má několik cílů pro nadcházející 4 roky. 

"Zpřístupnění předzámčí našeho zámku asi po 70 letech. Máme rozpracované projekty na zastávky MHD, chodníky, cyklostezky," řekl Michal Biskup. 

Ve spolupráci s hlavním městem by se na kraji Vinoře také mohl postavit bazén a zimní stadion.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu