• Načítám...
>

Jak budou slavit Velikonoce zvířata

  • 27. března 2024,
  • 21:54,
  • PRAHA,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

Jak budou trávit Velikonoce zvířata? Ta v pražské zoologické zahradě určitě ve společnosti malých i velkých návštěvníků zoo. Ta si pro ně připravila sváteční program. A čekají vás třeba komentované prohlídky nové expozice Gobi.

"Představí nejen ty ikonické koně Převalského a jejich nový domov, ale i dalších 10 druhů, další obyvatele této expozice včetně slavných a oblíbených koček Manulu," říká mluvčí pražské Zoo Filip Mašek. 

To by ale nebyla pražská zoo, aby zůstala jen u jedné prohlídky. Těch je v programu pochopitelně mnohem víc. 

"Další prohlídky začnou v 11 hodin, a to v ptačích mokřadech. Tato exkurze vás zavede mezi nejvzácnější kachny světa, které jsme před týdnem představili, a to za morčáky paranskými. V současné době jsme jediná zoologická zahrada na světě mimo jejich domovinu v Brazílii, kde je můžete spatřit," dodal mluvčí zahrady.

A na návštěvu nás zve také gorilí rodinka. 

"Další novinkou začátku roku je narození mláděte gorily. Malá samička Mobi prospívá a i vy můžete zjistit, jak se jí daří. Prohlédněte si ji ve 4 hodiny v pavilonu rezervace Dja, kde také poskytneme odborný výklad průvodce," zmínil Filip Mašek z pražské zoologické zahrady. 

A Velikonoce pokračují i v pondělí 1. dubna a i zvířat v pražské zoo se týkají vejce a dokonce i velikonoční pomlázky. Podrobnosti najdete na stránkách zahrady nebo na sociálních sítích.  

"Tím, že velikonoční pondělí letos připadá na 1. dubna, tak spouštíme naši aprílovou telefonní linku. Na tu můžete zavolat panu Hrochovi a mezi 10. a 15. hodinou se tak můžete zeptat pana Hrocha, na co chcete," připomněl mluvčí Zoo Filip Mašek.  

Zoo Praha se na vás během velikonočních svátků i po nich těší každý den, a to mezi 9. a 18. hodinou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu