• Načítám...
>

Desítka uspořádala setkání s občany

  • 11. dubna 2024,
  • 22:17,
  • PRAHA 10,
  • Veronika Kuželková

Na Desítce se sešli radní se svými občany, aby společně prodiskutovali, jakou podobu by mělo mít sportoviště, které je již delší dobu ve špatném stavu. Jaké sporty by tu místní rádi provozovali nebo na jaké vybavení by městská část Praha 10 neměla při rekonstrukci zapomenout? To se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

V ulici na Olšinách ve Strašnicích se konalo setkání s občany. Těch se místní radní zeptali na to, jakou podobu by mělo získat sportoviště v Jiráskově aleji. 

"Vzhledem k tomu, že to je skutečně v tom stavu, v jakém to je, tak tady skutečně začínáme úplně od začátku. To znamená úplně s hrubou participací, to znamená sběr podnětů, jestli to má být multifunkční hřiště, jestli to má být spíše nějaká klidová zóna, zkrátka uvidíme, co nám místní řeknou," řekl Milan Maršálek (VLASTA), radní MČ Praha 10.

"Ve hře je v podstatě za mě nejvíce nějaké univerzální víceúčelové hřiště, které by tady kombinovalo sporty, které si jde zahrát po práci s dětmi, fotbálek, basketbal, uvidíme. Ale třeba mají místní jiný názor a proto tady dnes jsme," řekl Pavel Šutka (ODS), místostarosta MČ Praha 10.

"Těšíme se na to, budeme s tím samozřejmě dále pracovat formou nějakého dotazníku, protože ne každý může přijít v ten den, kdy se na to zrovna ptáme, takže samozřejmě dáme i na názory dalších," řekl Milan Maršálek (VLASTA), radní MČ Praha 10.

Lidé nakonec nejčastěji navrhovali, aby se zde vytvořil prostor pro klasické sporty, jako je fotbal nebo basketbal, ale sešlo se i pár unikátních návrhů, a to například na originální sportoviště vhodné pro hru na schovávanou. Jedním z hlavních požadavků je však zachování multifunkčního charakteru sportoviště s tartanem. 

"Máme skutečně nějaký ucelený plán na obnovu dětských hřišť a sportovišť v tomto volebním období a teď začínáme v tomto roce. Těch hřišť, která by měla být zrevitalizovaná, je asi 6 a takto by to mělo být každý rok. My jsme pro letošní rok vyšetřili 17 milionů," řekl Milan Maršálek (VLASTA), radní MČ Praha 10.

Akce se zúčastnilo kolem 200 občanů všech věkových kategorií.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu