• Načítám...
>

V Chodovské tvrzi v Praze 11 přivítali nové občánky

  • 14. března 2024,
  • 22:46,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 11 přivítali nové občánky. V Chodovské tvrzi se tak konal slavnostní obřad, kde rodiče s dětmi uvítal radní městské části Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ).

Reklama

Takhle v polovině března přivítal radní Prahy 11 Jan Jaroš nové občánky. Už tradičně v Chodovské tvrzi se jich sešly desítky.

"My jsme moc rádi, že vítání občánků tady funguje už tolik let, děti dostanou dárky, samozřejmě je u toho květina, i sourozenci dostanou dárky, když se zúčastní, podepíšou se do pamětní knihy a nastane pak focení, mohou se vyfotit u kolébky a tak podobně. Zájem o vítání občánků je ohromný, moc nás to těší," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - radní MČ Praha 11.

anketa

"Zúčastnili jsme se ho proto, aby měl syn nějakou vzpomínku, památku a abychom na Jižním Městě nechali nějakou brázdu."

"Je to hrozně hezké, když s nimi můžeme něco takového absolvovat, takže je to taková citová záležitost, uvítat ho mezi nás a je to prostě krásné."

"Je to významná budova a má to tady výbornou atmosféru."

Optimální věk dětí je na vítání občánků 2 - 8 měsíců, nejpozději do jednoho roku. V předešlých letech ale kvůli pandemii koronaviru udělalo vedení Jedenáctky výjimku a slavnostního obřadu se po dvouletém útlumu směly zúčastnit i děti starší.

"Ty děti, které tady jsou většinou vítány městskou částí, jsou většinou několikaměsíční, ale tím, že někteří rodiče a další příbuzní si nechtěli tuto krásnou událost nechat ujít, tak po covidu se tady vítaly děti dvouleté nebo tříleté," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - radní MČ Praha 11.

Vítání občánků v Praze 11 probíhá pravidelně několikrát měsíčně a zúčastnit se ho může každý místní občan.

"Městská část obesílá rodiče nově narozených dětí a díky tomu mají tu možnost, vědí o té možnosti, že se mohou přihlásit na vítání občánků, které probíhá většinou dvakrát měsíčně," řekl Jan Jaroš (PRAHA 11 SOBĚ) - radní MČ Praha 11.

Rodiče si mohli kromě dojmu ze slavnostního Vítání občánků Prahy 11 odnést také fotografie od profesionálního fotografa nebo video.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu