• Načítám...
>

Jedenáctka vystavila výkresy svých žáků

  • 8. dubna 2024,
  • 15:28,
  • PRAHA 11,
  • Veronika Kuželková

V Kulturním centru Zahrada v Praze 11 odstartoval 11. ročník vernisáže Čáry, čmáry, malování, na které můžeme vidět výtvarné práce žáků místních základních škol. Výstavu pořádá Základní umělecká škola Jižní Město a práce si můžete přijít prohlédnou do 26. dubna.

Reklama

Čáry, čmáry, malování, přesně tak se jmenuje výstava, která už několik let opakovaně probíhá na území Jedenáctky. V rámci té jsou v prostorách Kulturního centra Zahrada vystaveny výtvarné práce žáků místních základních škol. 

"Pořádá jí naše Základní umělecká škola Jižní Město a zapojeny jsou téměř všechny základní školy. Je to taková přehlídka toho, jak vypadá dětská tvorba napříč celou Prahou 11," řekla Zuzana Böhmová (Piráti), místostarostka MČ Praha 1.

"Účastní se základní a umělecké školy, v některých ročnících to byly i střední školy na Jižním Městě a má to velikou tradici. Jsme rádi, že můžeme ve spolupráci s KC Zahrada pořádat tuto krásnou akci," řekl František Hlucháň, ředitel, ZUŠ Jižní Město.

"Letos bylo vybráno téma české tradice a musím paní učitelky ještě jednou pochválit, protože žasnu nad tím, na co všechno přijdou. Dělal jsem 25 let na volné voze a vím, co je to něco výtvarného vymyslet. Paní učitelky na to volné téma to rozjedou takovým způsobem, že úplně žasnu," řekl Otakar Tragan, učitel výtvarné výchovy ZUŠ Jižní Město.

"Já bych vyzdvihla to, že naše zuška je, co se týče hudebního, fantastická, teď byla pražská Kantiléna, která je součástí naší zušky na grand finále v Benátkách a přivezli zlatou z celého světa. Stejně tak v loňském roce naše pražská Kantiléna také přivezla to nejvyšší ocenění," řekla Zuzana Böhmová (Piráti), místostarostka MČ Praha 1.

Součástí akce byla i hudební vložka, kdy vystoupili žáci Základní umělecké školy Jižní město. Jedenáctý ročník výstavy byl tedy úspěšně zahájen a výtvarné práce si můžete do KC Zahrada přijít prohlédnout do 26. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu