• Načítám...
>

V Praze 14 vyhlašovali ceny Sportovce roku

  • 27. března 2024,
  • 10:40,
  • PRAHA 14,
  • Veronika Kuželková

Čtrnáctá městská část už počtvrté vyhlásila anketu Sportovec roku. Z té vzešlo hned několik šikovných a nadějných talentů. Nejlepší sportovci byli odměněni v Kulturním domě v Kyjích.

Reklama

Čtrnáctka podporuje mladé sportovce v nejrůznějších oblastech a právě proto už několikátým rokem pořádá anketu Sportovec roku. Jedinou podmínkou, jak se ucházet o titul, je, aby měl soutěžící nějaký vztah k Praze 14. Ideálně, aby zde bydlel nebo alespoň sportoval.

"Je to již tradiční akce, na které letos vyhlásíme mnoho kategorií, samozřejmě absolutní vítěz Sportovec roku, ale jsou tady kategorie, jako je vozíčkář, jako jsou mladé naděje, legendy, síň slávy a tak dále. Je to velmi příjemná a hojně navštěvovaná akce," řekl Josef Kutmon (ODS), radní MČ Praha 14.

"Musím říci, že toto je úžasná akce, skvělá akce nejen pro sportovce, ale pro celé lidské pokolení zde na Praze 14, když to tak vezmeme a musím říci, že to je jedna z akcí, kde se večer takto krásně sejdeme, sportovci se krásně odí, máme tady fantastické dva koncerty, máme tady tento rok Denise Wich, která fantasticky zpívá, zpívala nám už před rokem na Vánoce a máme tady koncert Aničky Slováčkové," řekl Petr Mikolanda, referent oddělení kultury MČ Praha 14.

Výběr sportovců napříč kategoriemi probíhal v několika kolech. Nejdříve se nominovaly kluby a organizace, ve druhém kole vše hodnotila odborná porota a nakonec mohla hlasovat i veřejnost. Bylo celkem sedm kategorií.

"Za toto ocenění jsem velmi ráda a přijde mi tato událost jako skvělý nápad. Je to skvěle zorganizované od Prahy 14. Vyhrála jsem za sport taekwondo a moje umístění byla třetí místa na Mistrovství Evropy v taekwondu a pak ještě Mistryně České republiky," řekla Tereza Simandlová, vítězka kategorie Naděje roku 2024.

"Je to velmi vydařená akce, vydařený večer, lidé se dobře bavili a sportovci, kteří jsou tady, máme se čím na Praze 14 chlubit," řekl Josef Kutmon (ODS), radní MČ Praha 14.

Každá ze 7 kategorií už má tedy svého vítěze. Hlavní cenu Sportovce roku získala triatlonistka Bára Besperád z klubu Mika training, která získala 65 bodů. 4. ročník ankety Sportovec roku Prahy 14 tedy dopadl na výbornou a všichni aktéři včetně vedení Čtrnáctky se už teď těší na další ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu