• Načítám...
>

Praha 15 bude i letos rozvíjet dětská hřiště

  • 15. dubna 2024,
  • 12:05,
  • PRAHA 15,
  • Jan Varga

Praha 15 má i letos v plánu opravovat a rozvíjet dětská hřiště. Brzy dojde k úpravě hrací plochy na ulici Chudenická. Proměnou už prošlo také hřiště na ulici Tesaříkova. Městská část má na starosti celkem 38 dětských hřišť. Do jejich podoby mohou obyvatelé promlouvat i v rámci participativního rozpočtování.

Reklama

Dětská hřiště v Praze 15 letos opět zažijí změny. Bude se opravovat, doplňovat hrací prvky a měnit celková vizáž tak, aby se na nich děti mohly co nejvíce a bezpečně vydovádět. Například se brzy změní tvář hřiště na ulici Chudenická.

"V dalším období budeme opravovat pískovou plochu, kde bylo umístěno pískoviště v minulé době, ale to pískoviště už dožilo a museli jsme ho odstranit. Z hygienických důvodů jsme se rozhodli pískoviště přemístit do oplocené části, k němu tam bude umístěna ještě nová dvouhoupačka s jedním sedákem pro starší děti a s jedním sedákem pro malé děti. Tady na tom uvolněném místě po pískovišti bude umístěn nový herní prvek, taková lezecká sestava se skluzavkami," řekla Zuzana Venclíková, vedoucí odboru životního prostředí MČ Praha 15.

Proměnou prošlo například i hřiště na ulici Tesaříkova. Městská část se stará celkem o osm a třicet dětských hřišť. Postupně je opravuje a vylepšuje, a to po konzultacích s rodinami, které bydlí v blízkosti hracích ploch. 

"Musíme vždy vycházet z možností toho hřiště, protože všechny herní prvky mají své zákonné certifikáty a v rámci toho certifikátu je tam daná třeba i dopadová plocha, takže záleží na tom, zda se nám ten prvek na to hřiště vejde a také to záleží na finančních možnostech městské části," řekla Zuzana Venclíková, vedoucí odboru životního prostředí MČ Praha 15.

Místní mohou také promlouvat do rozvoje hřišť v rámci participativního rozpočtu. 

"Tady jsme na hřišti U ducha, kde nás čeká staré pískoviště a chybí tady domeček, kde by si děti mohly hrát. To nás čeká právě letos, protože v loňském participativním rozpočtu vyhrál tento návrh. Už nás čeká další kolo a to začne 10. června a do 15. července budou lidé moci podávat návrhy," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí), místostarostka MČ Praha 15.

Jednotlivé návrhy musí ještě posoudit komise odborníků, která určí, jestli jsou vůbec finančně nebo technicky realizovatelné. Úspěšné návrhy pak městská část letos v září zveřejní na stránkách a obyvatelé o nich budou moci hlasovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu