• Načítám...
>

Na Čtyřce se vrhli do úklidu Braníku

  • 7. dubna 2024,
  • 9:52,
  • PRAHA 4,
  • Veronika Kuželková

V rámci programu Ukliďme Česko se do úklidu zapojili i na Čtyřce. Kdo všechno uklízel a jak jim to šlo se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Městská část Praha 4 se už po několikáté zapojila do celorepublikového úklidového projektu s názvem Ukliďme Česko. Pro místo velkého úklidu si tentokrát dobrovolníci vybrali oblast na území Braníku, kde se to odpadky a všelijakým haraburdím jen hemžilo! 

"My se snažíme spolu s občany a iniciativami, občanskými skupinami vždy ten den, kdy je ten národní úklid, se připojit k této akci. Na území městské části Praha 4 probíhá v současnosti právě teď asi 8 úklidových akcí a já bych rád jménem svým a jménem městské části všem občanským skupinám i jednotlivým obyvatelům ze srdce poděkoval, že nám pomáhají uklízet na pozemcích, o které se jejich majitelé nebo správci špatně starají a nemusí to být jen tím, ale máme tady některé lidi, kteří působí nepořádek a vždy je vidět, když se někdo do takové akce zapojí a pomůže," řekl Tomáš Hrdinka (ANO), radní MČ Praha 4.

"My jsme to uspořádali hlavně proto, že jsme chtěli ten kolektiv sdružit, protože nám přijde fajn tu akci udělat, udělat si hezký ten Braník a jsem překvapená, že se nás sešlo tolik, protože loni nás bylo asi 8, takže to nás potěšilo," řekla Lucie Šimonová.

Do akce se zapojila i široká veřejnost včetně těch nejmenších.

anketa

"Je tady hrozný bordel a mělo by se to udržovat ve větší čistotě."

"Jak ti to jde? Co vše jste dnes našli?"

"Už jsme našli dva pytle. Je to naše čtvrť, chceme ji mít čistou a nechceme tady odpadky, protože to nevypadá hezky a nedá se tady potom tak dobře žít."

"My jsme kluci z Braníka a máme rádi pořádek, takže tomu jedno dopoledne věnujeme a myslím si, že výsledek potom bude vidět. Je to tak Kryštofe? Je to tak."

"Zájem si myslím, že je rok od roku větší, někdy nám s tím pomáhají studenti základních nebo středních škol, ať už s enviromentálním přesahem, nebo třeba i uměleckých škol. Ta propagace si myslím, že je dobrá, lidé o této akci vědí, zrovna tady na této akci v Braníku je nějakých 15 lidí rozprostřených do několika skupin, kteří operují tady v ulicích a jak už jsem řekl, je tu 8 dalších probíhajících akcí na území městské části Praha 4 a předpokládám, že jiné městské části se k tomu také takto postavily," řekl Tomáš Hrdinka (ANO), radní MČ Praha 4.

Akce Ukliďme Česko se sice ve velkém koná 1. dubna, ale zapojit se do ní můžete celý rok. Na stránkách projektu se dozvíte, jak akci podpořit a také, kde vám zapůjčí věci potřebné na úklid.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu