• Načítám...
>

Čtyřka rozdávala čestná občanství

  • 12. dubna 2024,
  • 15:11,
  • PRAHA 4,
  • Veronika Kuželková

Městská část Praha 4 udělila čestné občanství sedmi osobnostem, které žijí v Praze 4 a přispívají k šíření dobrého jména městské části. Čestnými občany se stali fotbalista Karol Dobiáš, skaut a politický vězeň Jiří Lukšíček, umělecký fotograf Jan Saudek, lékař Zdeněk Petráň, vysokoškolský pedagog Jaroslav Procházka, herečka a zpěvačka Jitka Molavcová a architekt herec a spisovatel David Vávra. Návrh na udělení čestného občanství schválilo 20. prosince 2023 Zastupitelstvo městské části Praha 4.

Reklama

Čtyřka má 7 nových čestných občanů. Ti na Praze 4 žijí a přispívají k šíření dobrého jména tohoto území.

"Přijímání čestných občanů Prahy 4 je pro nás velmi významná událost, protože je to v podstatě po 7 letech, co se opět takováto akce koná a není to o tom, že bychom měli nedostatek zajímavých osobností na Praze 4, jakožto největší městská část, ale opravdu si toho vážíme a abych pravdu řekl, velmi pečlivě vybíráme, koho zvolíme za čestné občany, takže to není jednoduchý úkol a mám o to větší radost, že jsme vybrali 7 nových osobností a hlavně jsme se na nich shodli napříč politickým spektrem," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

"Moc si toho vážím, ale jsem tak trochu posmutnělá, protože tady není se mnou moje maminka a ani táta. Ti by měli radost," řekla Jitka Molavcová, herečka a čestná občanka Prahy 4.

"Musím říci, že ta Čtyřka je velice pro občany, ta radnice a tak dále dělá hodně, rozhodně více, než některé jiné oblasti," řekl Jiří Lukšíček, skaut, politický vězeň a čestný občan Prahy 4.

"V Praze 4 pobývám od 90. let minulého století a jsem tady ráda. Je mi ctí, že jsem mezi vámi. Děkuji," řekla Jitka Molavcová, herečka a čestná občanka Prahy 4.

Kromě herečky Jitky Molavcové a Jiřího Lukšíčka získal čestné občanství například i fotograf Jan Saudek. Kdo další se může pyšnit tímto oceněním se dočtete na webu čtvrté městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu