• Načítám...
>

V Praze 6 řeší nedostatek poštovních poboček

  • 4. dubna 2024,
  • 13:26,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Na základě požadavku občanů z Dědiny se radnice Prahy 6 rozhodla zřídit zde pobočku Pošta Partner Plus ve spolupráci se společností U Pilotů. Svůj provoz nová pobočka zahájila po Velikonocích.

Reklama

Česká pošta v loňském roce zrušila zhruba 300 svých poboček. Značný úbytek pocítilo i hlavní město a vlna nevole se zvedla především ze strany starších lidí, kteří poštovní místa využívají nejčastěji. Jen v Praze 6 přišli o celkem 6 poboček a nejvíce chyběla obyvatelům sídliště Na Dědině. Radnice tady proto začátkem dubna zřídila pobočku Pošta Partner Plus.

,,Když jsme se dozvěděli, že občané budou chodit pro své zásilky do Řep, tak nás to samozřejmě ranilo, protože to není ani na naší městské části. Povedlo se nám společně s investorem Finepem, který tady staví, dohodnout, že místo toho, abychom dostávali dary formou nějakých pozemků nebo finanční prostředky na účet městské části, že nám tady zřídí a kompletně připraví pobočku pošty Partner Plus," řekl starosta městské části Praha 6, Jakub Stárek (ODS).

Pobočka v Drnovské ulici obsluhuje zhruba 10 tisíc lidí. S nápadem na její obnovu přišel opoziční zastupitel a předseda kontrolního výboru Prahy 6 Petr Soukal. 

,,Na nás se obraceli hlavně senioři, starousedlíci, kteří na poštovní služby, které na pobočkách České pošty dostávali, byli zvyklí a najednou je neměli, takže to byl ten hlavní důvod návrat těch klasických poštovních služeb starousedlíkům," vysvětloval svůj záměr předseda kontrolního výboru MČ Praha 6, Petr Soukal (ANO).

,,Přesto, že spousta mladých už výlučně komunikuje pomocí datových schránek, používá bankovní identitu, tak prostě tohle se nikdy nebude dotýkat sta procent společnosti a pokud se tady bavíme o nižších desetitisících lidí, kteří pod tuto pobočku spadají, tak tam jsou prostě tisíce nebo minimálně stovky lidí, kteří chtějí využívat balíky, chtějí využívat možnost vybrat si peníze přes složenku nebo poslat běžný dopis," doplnil Stárek.

Nové prostory pobočky radnice ve spolupráci s investorem budovala tři čtvrtě roku. Místní obyvatelé tady teď najdou hned několik služeb.

,,Jedná se o pobočku pošty a také Informační kancelář městské části včetně Check Pointu. Služba Check Point je primárně pro občany, mohou si zde jednak ověřit podpis, udělat výpis z trestního rejstříku nebo z katastru nemovitostí nebo ověřit různé další listiny, založit datovou schránku či změnit heslo a dále zde fungují standardní služby České pošty," doplnil Marek Zeman, mluvčí MČ Praha 6.

Nová pobočka se nachází v ulici Drnovská 1167. Otevřeno má každý pracovní den s tím, že v pondělí a ve středu to je od 13:30 do 17:30 hodin. V úterý, čtvrtek a pátek pak od půl deváté ráno do půl šesté večer.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu